Mandag var Nora Mørk og resten av landslagskollegene tilbake på norsk jord, men en skuffet toppscorer var ikke interessert i å snakke med pressen som hadde møtt opp på Gardermoen.

– Ingen kommentar, Nora?

– Nei, vær så snill, svarte hun.

– La meg få lov til å dra hjem nå, fulgte hun opp.

Det reagerer Mjøndalen-trener Vegard Hansen på. I et innlegg på Twitter skriver han følgende:

«Nora Mørk ble mer «avkledd» på Gardermoen i går enn i nakenbilde-saken. Prat med pressen også dagen etter et tap - SÅ stor er hun ikke.»

Det får Mørks lagvenninnene Veronika Kristiansen til å se rødt.

– Den var stygg, Vegard! Respektløst. Media henger seg over Nora som noen høns 24/7, hun har snakket med dem mer enn noen andre på laget, hun stiller opp - alltid. At hun sier nei takk én gang gir ikke deg eller media rett til å lage en sak ut av det! Handler nok mer om å få dra hjem etter hyener hengende over seg hver dag i 30 dager, enn å ikke ville snakke etter et tap! Du av alle bør vite hva media er ute etter, overskrifter og klikk.

Hansen følger opp slik:

– Jeg synes den norske pressen stort sett er veldig snill. Og jeg tror det hadde vært lurt med en kort kommentar til ventende rikspresse ved hjemkomst etter en VM-finale.

Kristiansens utdyper så sin karakteristikk av pressen som hyener og høns.

– Det handler ikke om positive eller negative saker - «hyener og høns», forstås på den måte at de henger over èn person, skriver hun.

Norges håndballjenter var storfavoritter til å vinne VM-gull i Tyskland, men sto igjen med sølvet etter finaletapet for Frankrike. Nora Mørk var blant finalens beste norske spillere, men maktet ikke å forhindre at mesterskapet endte uten gullmedalje.

– Personlig hadde det vært deilig å avslutte dette møkkaåret med gull, sa Mørk til TV 2 etter finalen. I løpet av 2017 har Mørk fått private bilder stjålet og vært gjennom brudd med kjæresten.