TILBAKE I VIKING: Bjarne Berntsen og hans nye trenerteam ble presentert tirsdag.
TILBAKE I VIKING: Bjarne Berntsen og hans nye trenerteam ble presentert tirsdag. Foto: Carina Johansen

Berntsen presentert som ny Viking-trener

Vikings nye trener vil rykke opp på første forsøk.

Ian Burchnall fikk sparken etter nedrykket fra Eliteserien i høst, og Viking har siden vært koblet til en rekke store trenernavn som Erik Hamrén, Per-Mathias Høgmo og Lars Bohinen. Til slutt falt valget på Bjarne Berntsen.

Det var Rogalands Avis som først omtalte saken.

Tirsdag presenterte Viking Berntsen på en pressekonferanse.

– Det er en stor utfordring. Jeg har et brennende ønske om å få til noe. Jeg synes det er veldig spennende å være tilbake på feltet. Der trives jeg veldig godt, sier Berntsen.

Han får også ansvar for spillerlogistikken.

– Vi skal bruke god tid på å finne de rette spillerne når vi trenger forsterkninger. Først og fremst er det viktig å få spillerne som vi har til å bli best mulig. Vi har et veldig godt utgangspunkt. Blir vi bedre individuelt og som lag, har vi et godt fundament. Så gjelder det å være klok for å finne de spillerne som passer sportslig og som personer, sier han.

Bjarte Lunde Aarsheim blir Berntsens assistent. Morten Jensen kommer fra Vidar og blir en del av trenerapparatet.

– Hele Viking vil opp igjen, men vi vet det blir beintøft. Når store lag rykker ned er det oss alle ønsker å slå. Det må vi være forberedt på i hver eneste kamp, sier Berntsen.

Bjarne Berntsen har tidligere vært trener og direktør i Viking. Han har også trenererfaring fra Bryne og det norske kvinnelandslaget.