Suveren Klæbo parkerte Ustjugov med ny oppvisning

Johannes Høsflot Klæbo avgjorde før spurten mot Sergej Ustjugov.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se avslutningen i videovinduet øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Johannes Høsflot Klæbo og Sergej Ustjugov stakk fra en større gruppe på de siste kilometerne av 15 kilometer jaktstart klassisk i Toblach søndag, men russeren klarte ikke å henge med da det norske stjerneskuddet takket for følget og han slapp Ustjugov i en ordentlig spurt.

– Jeg startet knallhardt og var litt redd for at det var i det hardeste laget, men kroppen føltes bra og jeg følte meg pigg, så da var det kult at man kan være med å kjempe og komme alene inn på oppløpet. Det er ekstra stas, sier Klæbo til TV 2.

Klæbo står nå med sju seire i verdenscupen denne sesongen.

– Det har gått på skinner, og det smaker godt å få en så god avslutning på verdenscupsesongen, så jeg kan ta juleferie med god samvittighet. Det er godt, sier Klæbo til TV 2.

Trønderen var tilbake på toppen av pallen etter tiendeplassen lørdag.

– Jeg har gjort mye riktig i forsesongen og kroppen har spilt på lag. Det er viktig å ta med seg, og så blir det deilig med jul. Da skal jeg slappe av og komme til hektene igjen, og så satse på at jeg er pigg når nyåret kommer, sier Klæbo.

Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan fulgte like etter Ustjugov og ble nummer tre, mens Alexander Bessmertnykh, Matti Heikkinen og Maurice Manificat tok de neste plassene. Hans Christer Holund ble nest beste nordmann på sjuendeplass med drøyt elleve sekunder opp til Klæbo.

Simen Hegstad Krüger kom på tiendeplass, 24 sekunder bak Klæbo. Deretter fulgte Martin Johnsrud Sundby på ellevteplass med 34,4 opp til vinneren. Sjur Røthe kom på 13. plass, et drøyt minutt bak. Finn Hågen Krogh og Niklas Dyrhaug kom inn til henholdsvis 28.- og 32. plass i en gruppe to minutter etter Klæbo.

Klæbo startet knallhardt og gikk seg opp til den åtte mann store tetgruppen, som inkluderte landsmennene Simen Hegstad Krüger og Hans Christian Holund, samt Sergej Ustjugov, Maurice Magificat, Alex Harvey, Andrew Musgrave og Matti Heikkinen.

På de siste fem kilometerne fikk tetgruppen selskap av flere sterke løpere , blant andre Martin Johnsrud Sundby, som fikk en tidsstraff på 15 sekunder etter lørdagens 15 kilometer fristil.

Ustjugov prøvde å stikke fra gruppen mot slutten og det fikk gruppen til å sprekke opp, men Klæbo nektet å gi slipp på russeren.

Det norske stjerneskuddet svarte med å stikke fra Ustjugov og kunne gå i mål foran med kontrollert avstand ned til Ustjugov.