Kristoffersen på pallen – knust av suveren Hirscher

Henrik Kristoffersen kjørte inn til ledelse, men måtte ta til takke med andreplass etter en maktdemonstrasjon av Marcel Hirscher.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se rennet til Henrik Kristoffersen øverst! Video med tillatelse fra NRK.

Henrik Kristoffersen hadde 17 hundredeler opp til Marcel Hirscher etter første omgang i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia. Han tok ledelsen som nest siste ut i finaleomgangen, men Hirscher var sist ut og klinte til med suveren seier – 1,7 sekunder foran Henrik Kristoffersen.

– Det er veldig bra å bli nummer to. Det er ingen skuffelse, men 1,7 sekunder bak er litt mye. Det er bare jeg som ikke er god nok, så jeg får dra hjem og trene, sier Kristoffersen til TV 2.

– Brutaliteten hans er avgjørende. Han er god til å slippe seg. Vi får bare trene og se hvor nær vi kan komme, mener Kristoffersen.

Marcel Hirscher valgte å hylle sin norske konkurrent etter seieren.

– Henrik er mannen å slå, det er helt sikkert. Han er en fremtidig mester.

– Jeg har ingen idé om hvordan det så ut. Det føltes bra, men det er vanskelig å si noe rett etter rennet. Jeg har hørt at det var ganske bra, sier Hirscher til TV 2.

Zan Kranjec fra Slovenia ble nummer tre med 1,82 sekunder opp til vinneren.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var den andre nordmannen i finaleomgangen etter å ha levert sesongbeste førsteomgang med åttendeplass, men ble dyttet nedover på resultatlisten etter at flere kom til. Før finaleomgangen var Nestvold-Haugen 78 hundredeler bak Hirscher, og endte til slutt på tiendeplass med 2,85 sekunder opp til østerrikeren.

Det norske håpet kjørte inn til solid ledelse fra startnummer tre, men ble henvist til andreplass av sin østerrikske konkurrent på startnummeret etter.

– Jeg må gå til tøffere på toppen. Jeg var litt dårlig de første fem-seks portene. Det er utrolig nok der jeg har lagt igjen før her og, men det var veldig bra i inngangen på det lange henget, så gjør jeg en feil på slutten av det, som jeg taper litt på. Generelt er det ganske bra skikjøring, men det er mulig å kjøre litt fortere, og da blir man litt: «Åh, jeg må ta litt til», sa Kristoffersen til NTB etter første omgang.

– Jeg må bare smelle på i andre omgang og tørre å gå, la han til.

Kristoffersen og Nestvold-Haugen var eneste norske håp som tok seg videre til andre omgang.

Aleksander Aamodt Kilde fikk det ikke til å stemme i Alta Badia. Det ble for tøft å ta seg videre til en andre omgang etter at Kilde kjørte i mål 3,02 sekunder bak Hirscher.

Kjetil Jansrud kjørte ut og er ikke med i andre omgang. Rasmus Windingstad, Marcus Monsen og Bjørnar Neteland klarte heller ikke plassere seg innenfor de 30 første i Alta Badia etter første omgang.

(©NTB/TV 2)