Det bekrefter landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2 i formiddag – bare timer før finalen mot Frankrike i Hamburg.

Silje Solberg har vært i Tyskland under mesterskapet for å avlaste en Kari Aalvik Grimsbø, som sliter med kneet. Foran finalen kommer målvakten inn, mens utespiller Helene Gigstad Fauske ofres.

– Vi har hatt med Silje fordi Kari beveger seg på en hårfin balanse med kneet, men det går bra. Katrine Lunde var ikke helt i form mot Nederland og måtte kaste inn håndkleet i pausen, og derfor byttet vi inn Silje i troppen om vi skulle trenge henne, sier landslagssjef Hergeirsson til TV 2.

– Det ser bra ut for Kari og Katrine i dag, og de skal fullføre jobben. De har vært det beste målvaktsparet i turneringen, og vi tror de skal fullføre, men vi har med Silje for sikkerhets skyld, fortsetter han.

Hergeirsson forsikrer om at Katrine Lunde er frisk og klar for finalen.

– Det er litt uklart hva det var. Hun var mye bedre i går og fin i dag, men vi må gjøre dette med litt forvarsel, så vi tok ingen sjanse, sier islendingen.

Vipers-keeperen var med på formiddagstreningen før finalen.

– Silje er der om det er behov. Sånn som det ser ut nå ser det riktig bra ut med to veteranene, sier Hergeirsson, og tenker på Lunde og Grimsbø.

Dermed har Norge tre keepere i troppen til VM-finalen mot Frankrike.

– Det blir en ny variant. Det har vi ikke sett med dette trenerteamet, sier han.

Håndballfesten starter allerede kl. 14.20 på TV 2 og tv2sumo.no. Først bronsefinalen Sverige-Nederland, før VM-finalen Norge-Frankrike.