Vakker Coutinho-scoring og nytt Salah-show i Liverpools storseier

Joshua King forlot banen med skade da Bournemouth tapte stort mot Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av høydepunktene i vinduet øverst!

Bournemouth-Liverpool 0-4

Liverpool slo søndag tilbake etter midtukens nedtur mot WBA, og Bournemouth fikk virkelig unngjelde på eget gress.

Jürgen Klopps bortelag ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen etter vakre scoringer fra både Philippe Coutinho og Mohamed Salah, samt en vågal stupheading fra Dejan Lovren og en ny heading fra Roberto Firmino. Alle de tre første målene kom før hvilen.

– De har uvanlig god kontroll. Det er ikke uvanlig at de spiller god angrepsfotball, men det er uvanlig at de ikke slipper motstanderen til noe særlig, sa Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

Salahs scoring var hans 14. for sesongen, og befester hans plass på toppen av toppscorerstatistikken i divisjonen.

– For en spiller Liverpool har fått seg. Han viser hvor god han er både i kontringer med stor fart, men også at han er god til å drible når de setter to mann på ham, sa Simen Stamsø Møller.

Seieren løftet Liverpool tilbake på 4. plass i Premier League, og forut for juleprogrammet ligger merseysiderne nå sju poeng bak Manchester United og fire poeng bak Chelsea, men ett foran Arsenal, to foran Burnley og tre foran Tottenham i kampen om Mesterliga-plassene bak suverene Manchester City på tabelltoppen.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Coutinho på hugget - stolpetreff og scoring
Liverpool suste ut av startblokkene på sørkysten, og vertenes forsvarere hadde store problemer med å henge med i første halvdel av 1. omgang.

Klopp: – Vi forsvarte oss bra og kunne scoret flere mål

Philippe Coutinho var svært nære ved å sende de for anledningen hvite fra Beatles-byen foran etter drøyt ti minutter, men hans flotte frispark traff kun innsiden av stolpen bak en Asmir Begovic som selv endte opp i nettmaskene.

Ti minutter senere kunne dog ingen stoppe den lille brasilianske magikeren, da han dro seg inn fra venstresiden og fikk plassert ballen helt innerst i det nærmeste hjørnet til Bournemouths burvokter.

– Det er nydelig. Og det er lurt å skyte tilbake i det hjørnet når Begovic er på vei oppover, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller i studio da han omtalte scoringen.

Lovren doblet - King ut med skade
Roberto Firmino og Mohamed Salah var også nære ved i denne perioden av kampen, før scoring nummer to satt i nettet etter 25 minutter. Firmino ga seg ikke på en ball som så ut til å gå utover sidelinjen, og slo på volley inn igjen i feltet foran Bournemouths femmeter. Der steg Dejan Lovren fram og stanget 2-0 i nettet fra kloss hold.

– Det er deilig. En stopperscoring. Han stuper inn i boksen, sa Brede Hangeland i studio.

Den dårlige starten for hjemmelaget ble forverret etter knappe halvtimen. Da måtte nemlig Joshua King forlate banen med skade.

Defoe traff stolpen - nære ved fantastisk scoring
Selv uten King på banen var det nære ved at vertene reduserte sju minutter før pause. Jermain Defoe ble spilt gjennom, men skjøt i stolpen og ut uten tellende resultat.

King-erstatter Junior Stanislas var også nære da han fire minutter før pause ble foret av Charlie Daniels, men innbytteren bommet på ballen da han ble servert inne i feltet.

Like etter var det utrolig at ikke Liverpool scoret på ny. Mohamed Salah og Philippe Coutinho kombinerte med en vakker vegg, der sistnevnte chippet gjennom til den målhungrige egypteren. På hel volley misset dog Premier Leagues toppscorer fra kloss hold.

Salah satte sitt 14. for sesongen
Verken egypteren selv eller Liverpool-fansen trengte dog å gråte lenge over spilt melk. Minuttet etter satt nemlig nummer tre, og det var nettopp Salah som puttet. En lekker dragning forbi Charlie Daniels gjorde at han var i favorittposisjonen nede til høyre litt skrått fra mål, og derfra satte lynvingen sin 14. ligascoring fra sesongen bak Begovic i hjemmeburet.

– Han har så god nærteknikk. Han fortsetter med en form som virkelig er imponerende i sin første virkelige sesong i Premier League, sa Brede Hangeland i studio etter kampslutt.

Mohamed Salahs scoring betyr også at han nå har nådd 20 mål totalt for Liverpool på kun 26 kamper. Kun Daniel Sturridge (samme antall) og George Allan (19 kamper i 1895) kan måle seg i Liverpools historie, skrev Liverpool Echo-journalist James Pearce på Twitter.

– De spiller buksene av Bournemouth, sa TV 2s programleder Jon Hartvig Børrestad i pausen.

Mer fart i Bournemouth, men Liverpool nærmest
I pausen var det nok også mange som snakket om tilsvarende kamp forrige sesong, da Bournemouth kom tilbake fra 1-3 og vant 4-3 hjemme mot Liverpool i desember 2016, mens tankene hos enkelte Liverpool-fans også gikk til en tidligere høstkveld i november i Sevilla der 3-0 ble til 3-3 etter hvilen.

Innbytter Ryan Fraser, som var en av dem som satte fart på sørkystlaget i tilsvarende oppgjør forrige sesong, var blant dem som var farlig frempå i åpningsminuttene av 2. omgang i en periode av oppgjøret der vertene forståelig nok hadde mye ball. Men denne gangen var gjestefansens frykt for å rote bort en komfortabel ledelse uberettiget.

Den største sjansen i løpet av omgangens første kvarter falt nemlig også til Liverpool og Alex Oxlade-Chamberlain. Han avanserte flott framover og skjøt mot det nærmeste hjørnet, men for andre kamp i kampen ble det kun metalltreff for gjestene.

Firmino satte nummer fire
Scoring nummer fire skulle allikevel komme, da Roberto Firmino stupte frem på et innlegg fra landsmannen Coutinho. Reprisene viste at brasilianeren såvidt var i en offsideposisjon, men den var av det marginale slaget og protestene var ikke enorme.

I sluttminuttene var det også nære ved at innbytter Danny Ings fikk tegnet seg på i scoringsprotokollen, men hans forsøk gikk like utenfor Bournemouth-målet. Flere scoringer ble det dog ikke, og dermed vant Liverpool for andre gang med fire mål borte på sørkysten denne måneden. Det samme skjedde mot Brighton i begynnelsen av desember i en 5-1-seier.

– Som Liverpool spiller i dag er de et meget, meget godt fotballag. Krydret med individualistene som gjør det bra der framme, er det tungt for Bournemouth, sa Hangeland etter kampslutt.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang