FØRSTE SEIER: Justine Braisaz tok sin første verdenscupseier noensinne under søndagens fellesstart.
FØRSTE SEIER: Justine Braisaz tok sin første verdenscupseier noensinne under søndagens fellesstart. Foto: Franck Fife/AFP

Overraskende fransk seier på hjemmebane - ingen norske blant de ti beste

Marte Olsbu ble nummer elleve da Justine Braisaz tok sin første verdenscuptriumf.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske skiskytterjentene har hatt en blandet start på sesongen, men denne helgen i franske Annecy har vært en stor nedtur.

På fellesstarten var det kun Marte Olsbu som gikk av de norske jentene, og hun klarte ikke å kapre en plass blant de ti beste. Til slutt ble det to strafferunder og 11. plass på et av Skiskytter-Norges største OL-håp på kvinnesiden.

Fredag var Tekla Brun-Lies 38. plass den beste individuelle plasseringen, mens på jaktstarten lørdag var det Tiril Eckhoff som havnet øverst av de norske da hun gikk seg opp fra 50. til 24. plass i Frankrike.

Overraskende fransk seier på hjemmebane
I toppen søndag skuffet også flere av de store stjernene, noe som fikk NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith til å uttale at det kom til å bli en «sensasjonell pall» etter siste skyting.

Franske Justine Braisaz tok sin første verdenscupseier noensinne, og det attpåtil på hjemmebane. 21-åringen seiret foran hviterussiske Iryna Kryuko. Kun tyske Laura Dahlmeier, som ble nummer tre, er vant til å være helt i toppen.

PS! Verken Synnøve Solemdal eller Tiril Eckhoff var med søndag.