FERDIG: Alexander Legkov.
FERDIG: Alexander Legkov. Foto: Odd Andersen

Legkov legger opp etter dopingutestengelsen

Alexander Legkov (34) er ferdig som langrennsløper, sier russisk leder til Aftonbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) utestengte tidligere i høst Alexander Legkov fra alle fremtidige OL og resultatene fra Sotji-OL ble annullert.

Legkov er en av flere russiske utøvere etter å ha vært et av navnene som kom frem i avsløringene om statsstøttet og systematisk doping i McLaren-rapporten.

Legkov, som ikke har avlagt en positiv dopingprøve, har hele tiden hevdet sin uskyld, men har nå bestemt seg for å sette punktum for langrennskarrieren.

– Nå er det slutt. Det blir ikke noe noe mer for Alexander, bekrefter en ikke navngitt russisk leder overfor svenske Aftonbladet i Toblach.

Landslagstrener Markus Cramer nærmest bekrefter opplysningene.

– Det er ikke hundre prosent sikkert, men det ser ut til å bli sånn. Sannsynligvis slutter han, men det viktigste for Alexander akkurat nå er at han får beholde sine medaljer fra Sotsji-OL. Det er det Idrettens voldgiftsrett (CAS) som avgjør, og det er alt som betyr noe nå, sier han.

Cramer opplyser at Legkov er hjemme i Russland, men trener for lite for øyeblikket. Legkov, som har anket utestengelsen til CAS, vant femmilen i Sotsji, der Martin Johnsrud Sundby siden har rykket opp fra fjerdeplass til sølvplass etter de russiske utestengelsene.

Legkov var også en del av det russiske stafettlaget som vant gull. Norge ble nummer fire, men er nå oppe på bronseplass på grunn av IOC' avgjørelse.

Tidligere denne måneden besluttet IOC å utestenge hele Russland fra OL, men det var åpning for at utøvere som kunne bevise at de er rene kan få konkurrere under nøytralt flagg i Pyeongchang-OL i februar.