Alonso sikret seier med frekt frispark

Chelsea vant 1-0 hjemme mot Southampton i en sjanserik kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea – Southampton 1-0

Se sammendraget av kampen, inkludert Alonsos frisparkscoring, i vinduet øverst!

Chelsea vant deres sjette hjemmekamp på rad i ligaen med seieren mot Southampton.

De klatrer opp på 38 poeng, bak Manchester United på målforskjell før søndagens kamper.

Marcos Alonso scoret kampens eneste mål like før pause med et frekt frispark. Spanjolen skrudde ballen rundt muren, men flere kritiserte Fraser Forsters keeperspill.

– Det er et bra frispark, men du er nødt til å sette spørsmålstegn ved keeperen. Muren var ikke riktig satt opp. De burde hatt en mann til på siden, sa BBC-ekspert og tidligere Chelsea-spiller Pat Nevin.

Southampton ligger i skrivende stund fire poeng foran West Bromwich på 18. plass med en kamp mer spilt, og har bare vunnet én av sine siste ni kamper.

– Må score det andre målet

Antonio Conte var fornøyd med spillet som førte til 24-6 i skuddprotokollen, men skulle ønske at de blå satte inn det beroligende andremålet.

– Når du ikke scorer det andre målet, sliter du. Du er redd for hver eneste dødball motstanderen får, fordi de har sjansen til uavgjort. Vi dominerte kampen, skjøt 24 ganger og traff stolpen, men trengte den andre scoringen for å slappe av, sier Chelsea-manager Antonio Conte, ifølge BBC.

I motsetning til BBCs ekspert berømmer han Southamptons keeper.

– Vi hadde mange sjanser, men Fraser Forster var god. Vi må være fornøyd med prestasjonene og et rent bur, sier italieneren.

Cahill rotet

Etter en jevn start på kampen, var gjestene nærmest å spille seg til noe som kunne bli kalt en sjanse.

Gary Cahill bommet da han skulle klarere ballen, men var heldig som klarerte den i egen hæl og fikk den unna på andre forsøk foran nesen på James Ward-Prowse.

Chelsea kom til sin største sjanse da Willian kombinerte lekkert med Marcos Alonso i feltet, men midtukens Chelsea-helt sendte ballen til side for mål.

Chelsea tok over

Hjemmelaget testet Fraser Forster med flere langskudd, men forsøkene ble for svake til å overliste Southamptons keeper.

– Ved tre anledninger har Chelseas skudd blitt blokkert. Southampton er så dype, at om Chelsea kan fortsette å pepre målet, kommer et av skuddene til å gå inn. Southampton må stå høyere, advarte BBC-ekspert Pat Nevin like før det gikk galt for bortelaget.

Etter det som var en bra åpning av Southampton, handlet alt om Chelsea mot slutten av omgangen. Et skudd fra Pedro gikk via en mann og i stolpen, like før Eden Hazard viste seg frem.

Belgieren ble klippet ned av Maya Yoshida utenfor boksen. Marcos Alonso skrudde frisparket perfekt rundt muren og i nederste hjørne, men Fraser Forsters keeperspill var ikke særlig imponerende.

Southampton måtte frem

Etter pause flyttet Mauricio Pellegrino Nathan Redmond opp på topp, men Chelsea fortsatte å dominere på Stamford Bridge.

– Southampton kommer seg ikke over på Chelseas halvdel. Det taktiske byttet har ikke gjort noe som helst for dem, konstaterte Nevin.

I det 61. minutt ble formspiller Charlie Austin byttet inn for Manolo Gabbiadini. Målgarantisten kom umiddelbart til en fet sjanse ut av ingenting, men Thibaut Courtois reddet fint.

Minutter senere ble et sensasjonelt lagmål av Chelsea annullert, men reprisene viste at linjedommeren gjorde rett i å vinke av for offside på Cesc Fábregas.

Like etter innbytter Álvaro Morata brente en god sjanse fra kloss hold, var Charlie Austin frempå igjen. Andreas Christensen klarte imidlertid å presse spissen slik at avslutningen ble for slapp til å gå inn.

Deretter var det Ces Fábregas' tur. Innbytteren klarte å slå en tunnel på Fraser Forster tross at han fikk en dytt, men ballen trillet langs mållinjen og forbi uten at noen kom på den.

Southamptons sluttspurt førte ikke til noen betydelige sjanser, og heller var det Cesc Fábregas og Chelsea som utnyttet rommene til å spille seg til store sjanser. Helt på tampen fikk målscorer Alonso et gult kort for å sløse med tiden, noe som gjør at han blir suspendert i ligacupkampen i midtuken.

Antonio Contes menn vant fullt fortjent, og kunne vise til 23-6 i skuddstatistikken.

Lagoppstillinger

Chelsea (3-4-2-1): Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Moses (Zappacosta), Bakayoko, Kanté, Alonso - Willian, Pedro (Fábregas) - Hazard (Morata).

Southampton (5-4-1): Forster - Cédric (Lemina), Yoshida, Hoedt, Stephens, Bertrand - Ward-Prowse, Romeu, Højbjerg (Boufal), Redmond - Gabbiadini (Austin).