Fannemel vant med minst mulig margin

Anders Fannemel (26) sikret sesongens første norske individuelle verdenscupseier med en margin på 0,1 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ser du hopp fra Engelberg på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fra kl. 13.50.

Se vinnerhoppet øverst!

– Jeg har på følelsen at vi kan få sesongens første individuelle verdenscupseier til Norge i dag, sa ekspertkommentator Kenneth Gangnes før konkurransen startet.

Han fikk helt rett, men det holdt akkurat. 4. januar var forrige gang Norge vant et individuelt renn.

Da førsteomgangen var over var det dobbelt norsk. Anders Fannemel ledet med 128,7 poeng etter et hopp på 133 meter, mens Robert Johansson var nummer to. Han fikk 122,3 poeng for sitt hopp på 128,5 meter. Junshiro Kobayashi hadde lik poengsum, men hoppet halvmeteren kortere.

– Fannemel har hoppet mye bra, men hatt betydelig med uflaks i år. Når det jevner seg ut, får vi se dette, sa sportssjef Clas Brede Bråthen etter førsteomgangen.

Robert Johansson fikk det ikke helt til å stemme i sitt andrehopp og endte på niendeplass. Kobayashi feilet også.

Fannemel hoppet solid, og spenningen økte i påvente av poengsummen.

Lengden ble 127,5 meter. Han vant med 0,1 poeng foran Richad Freitag. Totalt fikk Fannemel 253,6 poeng, mens Freitag fikk 253,5.

– Det er helt fantastisk å vinne med minst mulig margin, og spesielt bra at det er Fannemel. Han hadde to fantastiske hopp. Jeg har ikke mer å si, jeg er bare glad, sa landslagssjef Alexander Stöckl til TV 2 etterpå.

Fannemel fikk til det han hadde lovet seg selv å få til.

– Jeg skulle være friskere og kline til mer. Jeg traff bra. Da flyr det. Det var deilig, sa han til TV 2.

Den norske laginnsatsen var glimende. Daniel André Tande ble nummer fire, mens 21-åringen Halvor Egner Granerud ble nummer fem. Andreas Stjernen ble nummer 19.

Johann Forfang, som var nest beste nordmann i kvaliken, var lenge usikker til konkurransen på grunn av en vond kneskål, som han slo i prøveomgangen. Han hoppet likevel, men kom ikke til finaleomgangen.