VANT: Thingnes Bø vant sitt fjerde renn på rad.
VANT: Thingnes Bø vant sitt fjerde renn på rad. Foto: Franck Fife

Suverene Thingnes Bø vant igjen: – Eventyrlig

Den knusende seieren på jaktstarten i Frankrike var Johannes Thingnes Bøs fjerde på rad. Aldri har han vunnet flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø tok sin andre seier på to dager da han vant jaktstarten i franske Annecy – over et minutt foran Martin Fourcade i franskmannens egen lekegrind.

– Jeg tror kanskje det er det beste løpet. Jeg åpnet hardt, var best på ski og best på skyting – fra startnummer én. Det er vanskelig da, sier Thingnes Bø når NRK ber ham om å rangere den vanvittige prestasjonen.

Overlegen

Stryningen vant med minuttet til tross for at han tok seg tid til å takke supporterne langs løypen på sisterunden. Dermed gjør han som i 2013, da han vant både sprinten og jaktstarten i Annecy.

– Han er tilbake som verdens desidert beste skiskytter. Uke etter uke. Det han har fått til denne sesongen er eventyrlig, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Dette er første gang Bø vinner fire verdenscuprenn på rad. Går han til topps i søndagens fellesstart, tangerer han Fourcades rekke på fem seire på rad.

Ole Einar Bjørndalen har åtte på rad, men bare fem i samme sesong.

Fire fulle hus

Stryningen startet 21 sekunder før Fourcade, en ledelse han økte jevnt hele rennet. I mål gikk han inn over minuttet foran franskmannen.

– Fra starten av prøvde jeg bare å gå så fort jeg kunne. Til siste skyting hadde jeg spart opp to strafferunder. Det er en god følelse. I dag hadde jeg en såpass stor luke at de til og med heiet litt på meg her, sier Thingnes Bø til NRK.

Han skjøt fire fulle hus, og den enorme ledelsen ble enda større da Fourcade måtte ut i en strafferunde etter tredje skyting. Franskmannen var da over minuttet bak.

På siste stående skyting bommet Fourcade igjen, og gikk ut 1,18 minutter bak nordmannen. I mål endte han 1,01 bak Thingnes Bø, etter stryningen tok seg god tid på det som ble en æresrunde.

Anton Shipulin gikk inn til tredjeplass da han spurtslo lagkamerat Alexandr Loginov.

Øvrige nordmenn

Erlend Bjøntegård gikk seg kraftig opp fra 25. plassen på sprinten, og endte på tiendeplass. Også Tarjei Bø hadde en langt bedre dag på jobben, som gikk seg opp fra 48.- til 20. plass.

Fredagens overraskelse, Fredrik Gjesbakk, startet som nummer seks, men endte på 39. plass. Lars Helge Birkeland ble nummer 17.

Slik gikk det med jentene

Utgangspunktet var mildt sagt elendig for de norske skiskytterjentene. Fredag var Tekla Brun-Lie på 38.-plass det beste Norge fikk til på verdenscupsprinten. Tiril Eckhoff endte helt nede på 50.-plass.

Sett med norske øyne var det dermed ingen spenning i tetkampen. Eckhoff kunne i det minste glede seg over å ha klatret 26 plasser. Hun hadde totalt tre bom i løpet av fire skytinger på jaktstarten.

Marte Olsbu ble nest best av de norske med sin 45.-plass. Hun noterte seg for fire bomskudd. Brun-Lie måtte ut i tre strafferunder og ble nummer 48.

Laura Dahlmeier kunne juble for sin første individuelle verdenscupseier siden mars. Tyskeren holdt seg til kun ett bomskudd og slo Anastasiya Kuzmina fra Slovakia med 14 sekunder.

Kuzmina hadde over halvminuttet å gå på etter fredagens sprintseier, men fire bom på standplass ødela mulighetene for nok en seier.

Italienske Lisa Vittozzi tok tredjeplassen.