KARRIEREBESTE: Ragnhild Mowinckel kom på tredjeplass i verdenscupen.
KARRIEREBESTE: Ragnhild Mowinckel kom på tredjeplass i verdenscupen. Foto: Arnd Wiegmann

Mowinckel leverte sitt livs renn og tok sin første pallplass

Den norske 25-åringen tok sin første pallplassering i verdenscupen i super-G-rennet i Val d'Isere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ragnhild Mowinckel taklet de tøffe forholdene i det franske skisportstedet på en utmerket måte. 25-åringen endte på tredjeplass, 39 hundredels sekund bak USAs fartsdronning Lindsey Vonn.

Ved første passeringstid var moldenseren hundredelen foran Vonn. Hun tapte forholdsvis lite nedover traseen. Først mot slutten røk det et par tideler målt opp mot vinnertiden.

Mowinckel var hoppende glad da hun så hvilken tid hun hadde oppnådd. En fjerdeplass i storslalåm var det beste hun hadde prestert i verdenscupen. I super-G hadde hun en sjuendeplass fra 2015 som bestenotering på dette nivået.

Vonn tok en etterlengtet triumf. Amerikaneren har de siste årene vært mye skadeplaget. Hennes forrige seier kom i januar da hun vant utforrennet i Garmisch. Det var for øvrig hennes første triumf på over ett år.

Hun slo italienske Sofia Goggia med 31 hundredeler.

Tidenes mestvinnende kvinnealpinist er nå oppe i totalt 78 seirer i verdenscupen. Vonn nærmer seg stadig Ingemar Stenmark. Svensken vant 86 ganger i sin storhetstid.

Vonn hadde fordel av å starte tidlig i Val d'Isère, som etter hvert ble mer tåkelagt. I tillegg kom det snødryss som skapte utfordringer.

Lørdagens super-G-renn skulle egentlig vært kjørt i St. Moritz forrige helg, men måtte avlyses på grunn av tåke og sterk vind. Det blir ny super-G allerede søndag, mens det er uklart når det planlagte utforrennet kan kjøres. Fredag ble det klart at det ikke kunne bli noe av denne helgen.

(©NTB/ TV 2)