– Det er kjedelig å høre, men det er grunnen til suksessen

TV 2s ekspert mener ydmykheten gjør de norske håndballjentene så dominerende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Norges finale mot Frankrike på TV 2 og TV 2 Sumo søndag ettermiddag fra klokken 17.00. Kampstart kl. 17.30.

Se sammendrag fra Norges semifinaleseier mot Nederland øverst!

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har til det kjedsommelige snakket om Norges «50-50-sjanser» i forkant av kampene i VM, men det meste av motstand har blitt knust – senest Nederland i semifinalen.

Bare Sverige har gitt Norge ordentlig motstand i årets mesterskap, men de norske håndballjentene var allerede videre fra gruppespillet da svenskesmellen kom.

– Det er det som er imponerende med Norge. Andre lag spiller godt en periode og blir kanskje litt for lite ydmyke inn mot ny match. Norge omstiller seg hele tiden og tar hvert lag, sier TV 2s ekspert Bent Svele, og fortsetter:

– Det er ekstremt kjedelig å høre Hergeirsson snakke om 50-50, men det er en grunn til at Norge har tatt seg til så mange finaler, medaljer og vinner nesten hver gang de spiller kamp. Det skyldes ydmykhet og hardt arbeid, og det skal vi være glade for.

Thorir Hergeirsson tok heller ikke lett på Nederland, som Norge har slått i de siste EM- og VM-finalene, samt fjorårets bronsefinale i Rio-OL.

– Det er en deilig følelse å vinne. Det har vært grusomt i løpet av dagen, men det er godt nå. Den dagen det føles likegyldig, er det tid for å slutte. Du gruer og gleder seg om hverandre, og i dag har det vært slitsomt, sier han til TV 2.

TV 2s ekspert Gro Hammerseng-Edin mener Nora Mørk er et godt bilde på det Bent Svele snakker om.

– Hun har vært vanvittig god. Mot Nederland var hun kampens spiller sammen med Stine Bredal Oftedal og Katrine Lunde, og det er helt utrolig at hun klarer å nullstille seg og hugge til hver gang. Du skulle ikke tro at hun et lite øyeblikk vurderte å bli hjemme under VM, sier Gro Hammerseng-Edin, og tenker på de stjålne bildene og bruddet med kjæresten.

– Det så ut som de lekte seg gjennom dette, og de ser råsterke ut. Det jeg vet dem er også. De trener bedre og hardere enn alle andre, og de tåler å stå mye på banen og bytter nesten ikke spillere. Farten er høyere enn hos de andre, sier håndballeksperten.

Mørk selv hevder at spillerne har samme tankegangen som landslagssjefen.

– Jeg tror det ligger mye i at vi tenker at det samme og at alle kan slå oss på en dårlig dag. Vi tar utgangspunkt i det, men vi vet vi er sinnssykt gode når vi er i slaget, sier hun til TV 2.