Therese Johaug forlater idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne, sammen med advokat, Christian B. Hjort. Hun ble også representert av Mike Morgan, som nå skal jobbe for Chris Froome.
Therese Johaug forlater idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne, sammen med advokat, Christian B. Hjort. Hun ble også representert av Mike Morgan, som nå skal jobbe for Chris Froome. Foto: Ruud, Vidar

Froome hyrer Johaug-advokat

Advokaten som ikke klarte å få redusert Therese Johaugs straff skal nå hjelpe Chris Froome.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mike Morgan er ifølge britiske aviser hyret av stjernesyklisten Chris Froome, som er i trøbbel etter at en dopingprøve viser at han hadde for mye astmamedisin i blodet.

Morgan var advokaten som skulle hjelpe Therese Johaug med å få redusert straff i Idrettens voldgiftsrett. Det endte med at hun fikk økt straff.

Advokat Mike Morgan.
Advokat Mike Morgan. Foto: Ruud, Vidar

Advokaten, som blant andre også har representert flere syklister i dopingtrøbbel og tennisstjernen maria Sjarapova, har likevel en høy stjerne.

Firmaet hans fikk Sky-rytter Sergio Henao frikjent da han var i søkelyset for uregelmessigheter med blodpasset sitt.

Morgan var ikke like heldig da han forsøkte å få Alberto Contadors dopingsuspensjon opphevet i 2012.

Kritiserer

I sykkelverden har det vakt oppsikt at Froome ikke er suspendert av Sky mens saken pågår, slik de fleste lag ville gjort med de fleste rytter ei samme situasjon.

– Har du slike regler, skal du følge dem. Han fikk vite om prøven 20. september, men etter det stilte Froome opp i flere løp, og Sky forhandle tom hans deltagelse i Giroen, påpeker Brent Copeland, manager for Bahrain-Merida, til Cyclingnews.

Bedyrer sin uskyld

En urinprøve tatt etter den 18. etappen av Vuelta a España viste at Chris Froome hadde for høy konsentrasjon av astmamedisinen salbutamol i urinen.

Froome risikerer nå utestengelse i opptil to år og kan bli fratatt sammenlagtseieren i Vueltaen.

Team Sky skriver på sin hjemmeside at urinprøven viste en konsentrasjon på 2000 nanogram per milliliter (ng/ml) salbutamol. Wada tillater en konsentrasjon på 1000 nanogram per milliliter.

– Astmaen ble verre i Spania rundt så jeg fulgte laglegens råd om å øke min dose av salbutamol. Som alltid la jeg stor vekt på å forsikre meg om at jeg ikke tok mer enn den tillate dosen, sier Froome.

Wada-reglene sier at man ikke trenger medisinsk fritak for salbutamol-bruk opp til 1600 mikrogram (mcg) over en periode på 24 timer. Over 12 timer er den tillate grensen 800 mikrogram.

Nå har Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) bedt Froome forklare seg.

– Jeg tar min posisjon i sporten svært alvorlig. UCI gjør helt rett i å undersøke mine testresultater og sammen med laget mitt vil jeg gi dem all informasjon de ber om, sier Froome.