GOD NOK FOR DEG? Heidi Weng er blant løperne du kan velge på ditt Tour-lag.
GOD NOK FOR DEG? Heidi Weng er blant løperne du kan velge på ditt Tour-lag. Foto: Terje Bendiksby

Nå kan du spille Tour de Ski-manager på TV2.no

Skifesten i romjulen ble nettopp enda artigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Ski-manager - her setter du opp ditt lag i dag!

Konseptetet er like enkelt som det er genialt - malen den samme som kjent fra Tour de France om sommeren.

Plukk de fire mannlige og kvinnelige løperne du har størst tro på - samt en landslagssjef - og mål krefter mot dine venner (og fiender) i dine egne venneligaer.

Hvis ikke heder og ære innad i vennekretsen eller familien er motivasjon nok. Tradisjon tro kjemper man også om gjeve sammenlagtpremier fra TV 2.

Hovedpremien i konkurransen er billetter for to til en valgfri kamp på Old Trafford ut inneværende Premier League-sesong. Vi deler også ut Sumo-gaver til de beste i sammendraget.

TV 2 sender Tour de Ski - her er sendeskjemaet

Budsjettet ditt bruker du til å kjøpe åtte løpere - fire av hvert kjønn, inkludert en landslagssjef.

Gjennom Tourens sju etapper har man sju bytter man fordeler slik man selv ønsker det. Det vil si at man kan bytte så mange løpere man ønsker hver dag, men som vanlig er det smart å tenke litt lenger enn dag én og sprint.

Årets tour består som vanlig av sju konkurransedager, der utøverne skal innom alt fra klassisksprint, via jaktstart, til selve juvelen i kronen - monstertesten opp slalåmbakken i Val di Fiemme.

Etappen er ikke mer enn ni kilometer, men de siste tre av disse skal det klatres ikke mindre enn 400 høydemeter. Det gir sine utslag både på dags- og sammenlagtlistene.

Spillet er lagt opp slik at innsats hver dag teller. Samtidig er det selvsagt aller viktigst å velge løperne som gjør det beste i sammendraget.

Les deg opp på alle reglene her!

Reglene er mye det samme som under somrenes Tour-manager. I tillegg til de tolv løperne, velger man en sportsdirektør - i dette tilfellet en landslagssjef - samt en kaptein som gir poengbonus.

I tillegg får man poeng for innlagte spurter, for å ha sammenlagtlederen, for å nevne noe.

Som alltid er det både sammenlagtpremier og premier til dagsvinnerne. Dermed kan man delta enten under hele Touren, eller kun på deler av den.

Her spiller du Skimanager nå!

Spillet er levert i samarbeid med Scout Gaming Group.