VIDERE: Charris Rozemalen og Nederland.
VIDERE: Charris Rozemalen og Nederland. Foto: Klaus-dietmar Gabbert

Nederland slet seg videre og kan møte Norge: – Viste svakhetstegn

Tsjekkia yppet seg lenge mot storfavoritt Nederland, men måtte gi tapt i sluttminuttene. Nå venter Russland eller Norge for nederlenderne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland - Tsjekkia 30-26 (17-16)

Tsjekkia sørget for en stor VM-skrell da de slo ut Romania, og de yppet seg lenge mot storfavoritt Nederland i kvartfinalen. Med snaut ti minutter igjen å spille sto det 24-24, men kvalitetsforskjellen viste seg til slutt og Nederland tok en 30-26-seier

– Tsjekkia sprakk på oppløpssiden, kommenterte TV 2s Harald Bredeli.

Nederland skal dermed spille sin fjerde semifinale på rad i mesterskapet. I siste VM og EM har det blitt finale, og begge gangene tap for Norge. I Rio-OL i fjor sa det stopp i semifinalen og det ble tap for Norge i bronsefinalen.

Motstanderen i semifinalen i Hamburg blir enten Norge eller Russland.

– Jeg håper på Russland, for nå har vi tapt to ganger mot Norge, men jeg bryr seg ikke. Begge lagene er gode, sier Estavana Polman til TV 2.

– Jeg bryr meg ikke om hvem vi møter. Det blir en hard kamp uansett, sier Lois Abbingh, som scoret hele 14 (!) mål mot Tsjekkia.

TV 2s ekspert er ikke imponert over det hun fikk se av nederlenderne.

– Det er overraskende at Nederland slipper Tsjekkia inn i kampen igjen, og det er et svakhetstegn, sa Gro Hammerseng-Edin i pausen.

Sverige og Frankrike møtes for øvrig i den andre semifinalen.

Nederland møter vinneren av kvartfinalen mellom Russland og Norge. Hvem det blir ser du på TV 2 og TV 2 Sumo i kveld fra klokken 20.00.