Brennhet Nora Mørk herjet da Norge cruiset videre, men fikk kritikk av sjefen

Norge og Nora Mørk i stormform slo kraftig tilbake etter smellen mot Sverige. TV 2s ekspert er kritisk til Thor Hergeirssons Mørk-kritikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spania - Norge 23-31 (10-13)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Norge fikk seg en vekker med tap for Sverige i gruppefinalen, og var skrudd på i åttendedelsfinalen mot Spania – anført av en strålende Nora Mørk med hele elleve scoringer på sine tolv forsøk. Norge vant til slutt 23-31 og er klare for kvartfinalen.

– De vet ikke hvordan de skal dekke opp for Nora Mørk, sa TV 2s håndball-kommentator Harald Bredeli.

Russland, som slo ut Sør-Korea tidligere på kvelden, venter i den TV 2-sendte kvartfinalen onsdag kl. 20.30.

Thorir Hergeirsson var ikke like fornøyd med alt ved Mørks spill, og var raskt ute med å poengtere at hun hadde seks feilpasninger i før pause.

– Jeg er veldig fornøyd med Nora og laget, men noen ganger spiller de med litt for mye risiko. Vi fikk tatt det i pausen. Nora er en god spiller som vi gjerne vil ha på laget, men noen ganger må vi roe henne ned, sier landslagssjefen, som var lettet over seier og avansement.

– Det er herlig. Åttendedelsfinalen er den verste kampen i et mesterskap for et lag med forventninger og ambisjoner om å kjempe der oppe, sier han.

Nora Mørk tar imidlertid ikke kritikken fra sjefen tungt.

– Jeg er helt enig. Jeg er veldig fornøyd med straffeskytingen og effektiviteten på skuddene, men det er for mange tekniske feil, sier hun.

– Jeg tenker at Thorir ønsker at vi skal være enda bedre, og at han vet at hun gjorde vanvittig mye bra, sier kaptein Stine Bredal Oftedal.

Kritisk til Mørk-kritikk
TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin mener kritikken ikke er berettiget.

– Det er så ufortjent. Hun er den klart beste spilleren i dag og vi er så avhengige av henne. Hun fortjener først og fremst mye ros. Noen ganger er det overtenning for Nora, men i dag er hun soleklart i pluss, men jeg tror Thorir sier det for at vi andre ikke skal ta helt av, sier Hammerseng-Edin.

– Det er typisk at vi skal holdes litt nede når det er Nora Mørk på fantastisk nivå. Det er det samme når Heidi Løke er på eminent nivå. De er redde for at det skal gå til hodet på spillerne. Det å ha litt overtenning er mye bedre enn ikke å være skrudd på. Å ryke på en utvisning eller to e rhelt greit, for det takler dette norske laget, så det er ufortjent at hun ikke får honnør for å banke inn elleve mål, fortsetter den tidligere landslagskapteinen.

Györ-stjernen var i så fyr og flamme at hun i første omgang pådro seg to tominuttere. Med fare for utvisning tok den norske benken grep og lot Mørk sitte da spanjolene gikk i angrep etter pause.

– Hun har vært på hugget fra start, og hun fosser gjennom forsvaret og den lille, sterke kroppen knaller ballen i krysset. Hun vil så mye at hun har røket på to utvisninger, så i forsvar må hun roe ned et knepp, så vi ikke mister henne i andre omgang, sier TV 2s håndballekspert Hammerseng-Edin.

Mørk klarte å holde seg i skinnet og fortsatte i stedet storspillet i omgang to.

Frimerke på Norges kaptein
Håndballjentene startet forrykende mot Spania og gikk tidlig i en 3-0-ledelse. På det meste i første omgang ledet Norge 11-6, men så tok spanjolene grep.

De satte frimerke på Stine Bredal Oftedal, og plutselig gikk det sju angrep uten norsk scoring. Det sørget for at Norge ledet med «bare» tre mål til pause.

– Det stokker seg fremover, men det løser vi i andre omgang. Når de legger opp litt annerledes, tar det noen angrep for oss å finne rytmen i det, sa assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til TV 2.

TV 2s håndballekspert mener Norge senket seg mot slutten av omgangen.

– De første tjue minuttene hadde vi god kontroll, men så glapp det litt etter hvert. Spiller vi som vi gjorde i starten, har de ikke sjanse, sier Gro Hammerseng-Edin.

Spania holdt følge en stund i andre omgang, men så sa Norge takk for seg og spilte spanjolene ut av hallen. Til slutt vant Norge hele 31-23.

Se Norges kvartfinale mot Russland på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00 onsdag kveld. Kampstart kl. 20.30.