Russland slapp med skrekken da keeperen så rødt

Russland venter i kvartfinalen om Norge gjør jobben mot Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland - Sør-Korea 36-35 (16-13 til pause, 30-30 etter ordinær tid)

Se i videovinduet øverst hvordan Russlands målvakt fikk rødt kort etter å ha kollidert med en motspiller midt på banen.

Russland er videre fra åttendedelsfinalen i VM etter å ha slått Sør-Korea 36-35. I kvartfinalen venter vinneren av Norge mot Spania, som møtes i det TV 2-sendte oppgjøret klokken 20.30 senere i kveld.

Russland, som var det eneste laget i mesterskapet uten poengtap i gruppespillet, var storfavoritter mot Sør-Korea, men med 30-30 til ordinær tid gikk kampen til ekstraomganger. Der viste Russland seg sterkest.

Russland ledet mesteparten av kampen og hadde et forsprang på tre mål til pause, men Sør-Korea fortsatte å male på etter pause og ledet med snaut to minutter igjen, men russerne utlignet og fikk ekstraomganger.

– Den russiske binnen vakler, kommenterte Christian Paasche.

Men binnen våknet fra dvalen i tide til å vinne 36-35 etter ekstraomganger.

– For en heroisk match av Sør-Korea. De er helt utslått, men jeg synes de skal være stolte over det de har prestert. De har presset Russland så til de grader, men VM er over, kommenterte Paasche.

Like før pause fikk Russlands keeper Viktoriia Kalinina rødt kort etter å ha klinket ned høyrekanten Yu So-jeong i et forsøk på å stoppe en kontring.

– Det der er alltid kritisk, og jeg mener det er målvaktens store ansvar å sørge for at det ikke går galt, men jeg er redd det gjorde det nå med høyrekanten Yu So-jeong, kommenterte Christian Paasche.

Begge spillerne måtte ha behandling etter kollisjonen.

– Den der er ditt ansvar, Kalinina. Den sørkoreanske spilleren kan umulig vite at du skal flagre der ute. Det er farlig spill, og det er ikke noe annet å gjøre enn å gi rødt kort. Det er en blindsone for angriperende spiller og stor fart. Den kollisjonen skal være umulig, fortsatte TV 2s håndballkommentatoren.