VET HVOR DE HAR HVERANDRE: Nicklas Bendtner og Åge Hareide etter en dansk landskamp.
Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
VET HVOR DE HAR HVERANDRE: Nicklas Bendtner og Åge Hareide etter en dansk landskamp. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix Foto: Sabroe, Liselotte

Bendtner hyller Rosenborg

Og Åge Hareide forklarer hvorfor Bendtner ikke er med i neste landslagstropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag tok Åge Hareide ut troppen til det danske landslagets treningsleir i Abu Dhabi i januar.

Troppen består av spillere fra nordiske ligaer med spillepause på vinteren og av U21-spillere.

Rosenborg har to spillere uttatt, men Nicklas Bendtner er ikke med.

Det handler ikke om en vraking, men er mer et kompliment.

– Han blir hjemme fordi jeg kjenner til alt han står for, sier Hareide ifølge Ekstrabladet.

Jacob Rasmussen og Mike Jensen er spillerne den norske landslagssjefen vil se nærmere på.

– Jeg har snakket med Mike, og han var meget interessert i å bli med på turen for å vise seg frem. Han har vært en del av VM-troppen, men han har ikke spilt så mye, forklarer Hareide.

– Alt har gått som planlagt

Dermed blir det likevel tur til De forente arabiske emirater for Rasmussen og Jensen til tross for at Rosenborg avlyste turen til Dubai etter kraftige protesterer fra supporterne.

Nicklas Bendtner kan fortsette å nyte ferien. Årets toppscorer, og mannen bak årets mål i Eliteserien har lagt bak seg en god sesong i trøndelag.

Og oppholdet i Trondheim har innfridd danskens forventninger. Onsdag la han ut en hyllest til RBK for snuoperasjonen karrieren hans har tatt.

– Dette har vært den første gangen i karrieren at alt har gått som jeg hadde håpet og planlagt. Faktisk er det første gang jeg ikke må bekymre meg for noe annet enn å nyte øyeblikket, og å forberede meg til de store utfordringene som ligger fremfor meg. Jeg skylder Rosenborg en stor takk for at jeg har kommet så langt siden jeg startet på nytt i mars. Til laget mitt, til trenerne mine, til fansen og alle i støtteapparatet, skriver Bendtner.

– Jeg kommer ikke til å forsvinne

Han beskriver at det kjentes som å komme hjem da Parken hyllet ham da han returnerte til landslaget, og hvor stort det var å være med på å sikre danskene en plass i VM.

Det har vært en vei å gå.

– Mange har vært på denne reisen sammen med meg, men bare noen av få av dere vet hvordan det har vært, skriver Bendtner.

– En ting er sikkert: Jeg kommer ikke til å forsvinne, jeg er ikke ferdig, jeg kommer til å fortsette å presse på fremover.

Han signerer med «Lord out» med henvisning til kallenavnet «Lord Bendtner», gitt til ham helt tilbake i Arsenal-tiden.

Sesongen i Rosenborg startet heller ikke smertefritt, men til slutt stod han med 19 ligamål og en selvskreven plass når TV 2-ekspert Jesper Mathisen valgte ut sesongens lag.

– Jeg gikk «all-in» på Bendtner som toppscorer før sesongen, men i forhold til hva jeg forventet fra dansken var jeg veldig skuffet over det han leverte første halvdel av sesongen. Da fungerte ikke Rosenborg sitt angrepsspill veldig bra, skrev Mathisen i sin grunngivelse.

– Men selv om første halvdel av sesongen var skuffende har han vært enormt god i siste halvdel av 2017! Da har «Lord Bendtner» vist at han har noen kvaliteter som spiss ingen andre i Eliteserien har. (...) Dansken får også veldig mye ros fra sine lagkamerater i Trondheim, for selv om han har hatt en fortid med diverse historier har oppførselen og mentaliteten han har vist i Rosenborg vært eksemplarisk.