Giroud reddet Arsenal-poeng og tangerte Solskjær

Arsenal slet med å svare på Southamptons sjokkstart, men rett før slutt steg innbytter Olivier Giroud til værs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton - Arsenal 1-1

Etter kun to minutter sjokkerte Southampton hjemme mot Arsenal. Formsterke Charlie Austin kombinerte med Dusan Tadic, før angripen vippet inn 1-0 bak Petr Cech.

– Han er brennhet for tiden. Og han er iskald alene med Cech, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om angriperen.

Arsenal slet lenge med å svare, men to minutter før slutt reddet innbytter Olivier Giroud Arsenal-poeng med et karakteristisk hodestøt.

– Som så mange ganger før blir Arsenal reddet av pannen til Olivier Giroud, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Franskmannen tangerte dermed Ole Gunnar Solskjærs rekord med flest Premier League-mål (17) som innbytter for én klubb.

– Han har en type egenskaper som ingen andre på dette Arsenal-laget har. Han er en glitrende hodespiller. Med et slik kampbilde som i dag, er han en perfekt spiller å bytte inn, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland om redningsmannen.

– Det var en strålende fotballkamp, men Arsenal-fansen er nok forbannet over den starten Arsenal-laget presterte, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Se Giroud-målet i videovinduet øverst.

– Kunne vært 0-3 under
Poenget gjør at Arsenal går opp på femteplass. Southampton klatrer til tiendeplass.

– Det var godt å kunne bidra. Det var et fint innlegg fra Alexis. Jeg var på rett sted til rett tid, sa Giroud.

– Det er positivt at vi utlignet, men vi kom her for tre poeng. Vi kunne ha lagt under 0-3 etter ti minutter i dag.Vi gjør det veldig vanskelig for oss når vi starter slik, sa Petr Cech etter kampslutt.

Wenger var heller ikke fornøyd med den svært rotete starten.

– Det var en vanskelig kamp, og en treg start for oss. Southampton forsvarte seg bra. Vi visste god moral, sa Arsenal-sjef Arsène Wenger.

Formspilleren straffet Arsenal
Southampton fikk en drømmestart på oppgjøret. Etter kun to minutter lurte Dusan Tadic seg forbi en snublende Per Mertesacker, før han slapp ballen på perfekt tidspunkt til Charlie Austin, som vippet inn 1-0-målet.

– Formspilleren Charlie Austin! Det er elendig av Mertesacker. Det er på håret. Helt på offsidegrensen, men det er så smart spilt av Dusan Tadic, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Scoringen var Austins fjerde på de fire siste kampene. Totalt står spissen med fem mål denne sesongen.

Mer Austin-trøbbel
Og Austin fortsatte å skape trøbbel for gjestene i åpningsminuttene. Først rotet Hector Bellerín det til, men Austin ble avvinket for offside før det virkelig ble farlig. Minuttet senere dunket spissen ballen i stolpen fra kort hold, men også denne gang var assistentdommeren oppe med flagget. I løpet av de syv første minuttene hadde Austin allerede vært farlig frempå fire ganger, men to ble altså avvinket.

Etter 15 minutter vartet Arsenal opp med en superkontring, men Højbjerg kastet seg frem og fikk hindret Lacazette før skuddet kom.

Kvarteret senere måtte Fraser Forster ut i full strekk for å stoppe et godt skudd fra Aaron Ramsey. Noen minutter senere fikk Lacazette muligheten, men franskmannen blåste ballen høyt over mål. Yoshida kastet seg inn i en heftig takling like etter skuddet gikk, men dommeren valgte ikke å blåse.

Utrolig nok var ble det ikke mer enn det ene målet i en svært sjanserik omgang på sørkysten.

Bertrand alene med Cech
Seks minutter etter hvilen kom Kolasinac på full fart inn i Southampton-boksen, men bosnieren ble kontant stoppet av to (!) forsvarere.

– Det er knallhardt spill. Det er ikke godt å si om begge forsvarerne var på ballen, sa Stamsø Møller.

Etter 60 minutter fyrte Oriol Romeu løs fra utenfor sekstenmeteren, men skuddet smalt i tverrliggeren og ut. Kort tid senere kom Ryan Bertrand alene med Cech, men vingbacken klarte ikke å sette ballen mellom stolpene.

Arsenal slet med å skape de store sjansene, men etter 84 minutter fikk Sánchez en god frisparkmulighet. Chileneren klinket til, men Forster avverget.

Kampen så ut til å ebbe ut i 1-0, men to og et halvt minutt før slutt steg innbytter Olivier Giroud til topps og stanget innlegget fra Sánchez i mål.

Slik stilte lagene:

Southampton: Forster; Yoshida, Stephens, van Dijk, Bertrand; Højbjerg, Romeu; Ward-Prowse, Tadic, Redmond; Austin.

Arsenal: Cech; Koscielny, Mertesacker, Monreal; Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolasinac; Özil, Lacazette, Sánchez.