Praktfull van Basten-kopi av Defoe holdt til poeng i thriller

– En ekstremt flott scoring, sier TV 2s Premier League-ekspert om Jermain Defoes mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace - Bournemouth 2-2

Se sammendrag i videovinduet øverst!

I en underholdende kamp på Selhurst Park satt Crystal Palace og Bournemouth igjen med ett poeng hver, og grunnen til det var Jermain Defoe fantastiske utligning til 2-2 sekunder før pause.

Defoe brente til på et langt oppspill og ballen gikk i en nydelig bue over Crystal Palace-målvakt Julian Speroni.

– Tankene går til EM i 1988. Marco van Basten! utbrøt TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

– Du kan prøve på den der hundre ganger og ikke klare det én eneste gang. Ekstremt flott scoring, fortsatte TV 2-kollega Erik Thorstvedt.

Defoe var mer ydmyk etter kampen.

– Marco van Basten sitt mål er bedre. Jeg gjør det på instinkt. Noen ganger må man ta sjansen og håpe på det beste, sier Defoe.

På overtid kunne og burde Christian Benteke satt inn seiersmålet, men belgieren brant straffesparket og står nå tolv seriekamper uten scoring.

Resultatet betyr at Crystal Palace fremdeles er på sisteplass, mens Bournemouth er på 14. plass.

Joshua King spilte for øvrig hele kampen for Bournemouth.

Defoe sendte også Bournemouth i ledelsen da en lur hjørnesparkvariant gjorde at veteranspissen fikk stå helt alene på ti meter og sette inn 1-0. Den tidligere Tottenham-spilleren burde lagt på til 2-0 midtveis i omgangen, men skuddet fra kloss hold gikk utenfor.

Fem minutter før pause fikk Crystal Palace og Wilfried Zaha straffespark da Nathan Aké og Asmir Begovic felte kantspilleren da han kom i bakrom på stussen til Christian Benteke. Dommeren ga vertene straffespark og fra ellevemeteren var Luka Milivojevic sikker.

Ikke mange minuttene senere var kampen snudd til ledelse for Crystal Palace. Yohann Cabayes innlegg traff Scott Dann på bakerste stolpe, og forsvarsspillere kunne styre inn sin fjerde scoring på rad mot Bournemouth. Dann kom inn for en skadet Mohamed Sakho tidligere i kampen.

Men i det tredje overtidsminuttet kom kampens høydepunkt. Jermain Defoe så hjelpeløs ut på et langt oppspill, men den lille spissen banket til fra skrått hold og ballen gikk i en vakker bue over Speroni til 2-2, som sto til pause.

Bournemouth var det førende laget i store deler av andre omgang, men mot slutten av oppgjøret tok Crystal Palace mer over og skapte flere sjanser.

På overtid fikk Zaha sitt andre straffespark i kampen da han ble felt av Charlie Daniels. Christian Benteke fikk sjansen denne gangen, men et fryktelig forsøk av den store belgieren ble reddet av Begovic.