Klæbo med ny oppvisning: – Det er feige lag!

Johannes Høsflot Klæbo fortsetter å smadre all motstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Høsflot Klæbo (21) er utilnærmelig for øyeblikket. Lørdag vant han sprinten i Davos.

Se video av Klæbos maktdemonstrasjon øverst.

Unggutten ledet fra start til mål og klinket til allerede i starten på sisterunden.

Federico Pellegrino var den eneste som kunne holde følge, men italieneren måtte også gi tapt på toppen av den siste bakken.

Klæbo gikk over mål i ensom majestet og klappet til publikum da han krysset målstreken.

– Det er feige lag! utbrøt TV 2s kommentator Marius Skjelbæk.

– Det er rått. Det er så rått at det går an å gå så fort på ski, sa TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Russiske Aleksandr Bolsjunov tok den siste pallplassen.

Hovedpersonen selv sa etter seieren at han hadde gruet seg til nettopp dette løpet.

– Jeg var litt spent på å komme rett opp her i høyden etter å ha bodd lavt, sier han til TV 2.

Byåsen-løperen hadde også bestetiden i prologen, men sier at han ikke følte seg bra.

– Prologen var fryktelig tung, men så gikk det bare bedre og bedre. Jeg måtte bruke litt tid på prologen for å varme opp, men så kom det seg heldigvis.

– Det er stort. Dette var kanskje det rennet jeg hadde gruet meg mest til og var mest usikker på, så det smaker da derfor ekstra godt å få det til.

Dæhlie tar han ut til alle renn i OL

Bjørn Dæhlie hadde orkesterplass til Klæbos nyeste oppvisning i Davos. Til TV 2 forteller han at han er dypt imponert over 21-åringens prestasjoner.

– Jeg er dypt imponert. Dette overgår alt jeg har sett til nå. Jeg tar deg ut til alle renn i OL. Vi bare hopper over disse skiforbundsgutta, sa Dæhlie på direkten og overrakte «OL-dressen» til Klæbo som bevis.

– Og så tar du femmilen til slutt!

Han mener Klæbo er et talent utenom det vanlige.

– Det er et unikt talent som ligger i bånn. Så lett i kroppen og så eksplosiv som han er, er noe vi aldri har sett før. Det verste er jo at han bare vil bli bedre de neste fem årene, det er da han skal bli god. Du er egentlig ikke på toppen ennå, du har mye å gå på! sa en lattermild Dæhlie til den nye skikongen.

– Det største presset legger jeg på meg selv

Dæhlie mener likevel at Klæbo må bruke tiden inn mot OL godt.

– Nå har han et enormt press på seg, det har jeg vært borti også. Det er ikke så enkelt å leve med det i hverdagen. Å stikke seg unna litt og ta juleferie, det er en god oppskrift, sier Dæhlie.

Unggutten hevder imidlertid selv at han ikke har problemer med å takle presset som unngåelig følger den utrolige suksessen.

– Jeg føler jeg har taklet det bra. Men det blir godt å komme seg hjem nå og få noen rolige dager, sier han til TV 2.

– Det største presset legger jeg uansett på meg selv. Når jeg står på startstreken har jeg lyst til å vinne. Mange forventer det, men man forventer det selv også. Jeg tror jeg er flink til å koble av når jeg kommer hjem. Der gjør jeg bare helt vanlige ting, og det tror jeg er viktig.

Klæbo vet ikke om han stiller neste helg

Med lørdagens seier har Klæbo dermed vunnet bortimot rubbel og bit hittil i verdenscupen, det være seg sprint, fellesstart eller individuell start. På jaktstarten i minitouren i Ruka var han først over målstreken, men hadde ikke beste langrennstid, dermed får han ikke verdenscupseieren i det rennet.

Nå priser nok konkurrentene seg lykkelige over at Klæbo ikke går søndagens 15 kilometer fristil. Den ser du uansett på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 13.25.

Selv er han usikker på når vi får se ham på startstreken i verdenscupen igjen.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gå fremover. Vi må ta en avgjørelse om jeg skal gå i Toblach neste helg. Selv har jeg alltid lyst til å gå skirenn, men det gjelder å være litt fornuftig, sier Klæbo.

Klæbo var eneste nordmann i finalen etter at Emil Iversen og Håvard Solås Taugbøl ble slått ut i semifinalen, mens Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Sondre Turvoll Fossli alle ble slått ut i kvartfinalen.

Finn Hågen Krogh var uheldig og falt i prologen. Dermed ble det ingen finaler på finnmarkingen.