Tilbake på ski etter sju ukers skadeavbrekk - lille julaften kjører hun for OL-billett

Tiril Sjåstad Christiansen (22) var endelig tilbake på ski for første gang siden hun strakk leddbåndet i midten av oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemme på Geilo testet freeski-stjernen Tiril Sjåstad Christiansen kneet for første gang, etter sju tunge uker med rehabilitering - og det gikk bra.

– Det kjentes kjempebra ut, så det er digg! Jeg vet jo at det her er noe annet enn å hoppe på ski, men jeg trodde faktisk jeg skulle kjenne mer smerte. Så det er positivt. Ett steg nærmere, sa en glad Sjåstad Christiansen til TV 2 i bunnen av bakken i Vestlia.

Se hvordan den første turen gikk - i videovinduet øverst!

Dårlig tid

Den første turen var for å teste om kneet tålte å svinge. Lørdag skal hun forhåpentligvis prøve seg på hopp - for 22-åringen begynner å få dårlig tid til å skaffe seg en OL-billett.

Hele forrige sesong ble ødelagt av en korsbåndskade, og hun har et hårete mål om å være tilbake i konkurranse i Frankrike allerede om to uker.

– Målet er å kjøre konkurranse allerede lille julaften. Det er litt optimistisk, men jeg har egentlig ikke så mye valg. Jeg har tre sjanser igjen til å kvalifisere meg til OL, så jeg må jo nesten bare prøve, sier hun.

Allerede tirsdag reiser Geilo-jenta til Østerrike for å trene frem til konkurransen i Frankrike.

– Det er en litt mindre konkurranse med færre kjørere, og mindre hopp. Som kan være en fordel for meg nå i starten. Jeg har jo bare ett resultat nå på to sesonger, så det er viktig å få inn noen konkurranser til. Det er en veldig uvant situasjon. Du er vant til å være på topp, og nå er du den som må kjempe om en plass i OL, understreker den doble X Games-vinneren.

Dersom hun kommer til finalen i Frankrike kan det være nok til å sikre OL-billetten, og kan da bruke tiden frem mot OL til trening.

– Får svar på om det er vits i å reise til OL

Men det er fortsatt ikke sikkert at den skadeutsatte 22-åringen blir å se på startstreken i Sør Korea i februar.

OL i Sotsji i 2014 gikk i vasken på grunn av en korsbåndsskade kun to måneder før OL, og hun er fortsatt ikke sikker på om hun vil rekke det denne gangen heller.

– Den neste måneden får jeg litt mer svar på om det er vits i å reise til OL eller ikke. Alt står og faller på kneet, selv om jeg skulle klare å kvalifisere meg. Hvis det ikke fungerer kommer det ikke til å gå. Jeg må kjenne på om jeg blir klar for å reise dit og kjempe om en medalje, for jeg er ikke en person som bare blir med for moro skyld, understreker hun.

– Hva hadde det betydd for deg å komme til OL denne gangen?

– Det betyr helt sykt mye om jeg hadde fått det til nå, siden jeg gikk glipp av OL i 2014. Da føltes det som om hele verden falt i grus, for da var ski alt. Men samtidig er jeg på et helt annet sted i livet nå, og jeg er mye mer forberedt på at det kanskje ikke går. Det er ikke liv eller død, og nå vet jeg at jeg har gjort alt jeg kan for å få det til. Nå er det kroppen som bestemmer om det funker eller ikke, avslutter hun.