OSLO  20170318.
Ingrid Landmark Tandrevold kom på 49. plass på jaktstart kvinner 10 km verdenscup skiskyting i Holmenkollen lørdag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OSLO 20170318. Ingrid Landmark Tandrevold kom på 49. plass på jaktstart kvinner 10 km verdenscup skiskyting i Holmenkollen lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Tandrevold med karrierebeste: – Akkurat nå holder jeg på å begynne å gråte

Darja Domratsjeva vant skiskyttersprinten i Hochfilzen fredag. Ingrid Landmark Tandrevold (21) fikk sitt internasjonale gjennombrudd med femteplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hviterussiske Domratsjeva, som er gift med Ole Einar Bjørndalen, skjøt to fulle hus og var i egen klasse.

Skiskytterstjernen, som ikke lyktes i Östersund i forrige uke, tok karrierens 26. verdenscupseier.

– Det var en tøff konkurranse i tøffe værforhold. Det var en stor utfordring for alle, og jeg er glad for at jeg håndterte utfordringen og kunne kjempe i toppen, sa Domratsjeva til NRK etter seieren.

– Det betyr utrolig mye
Ned til slovakiske Anastasia Kuzmina på andreplass skilte det til slutt 22,1 sekunder. Italienske Dorothea Wierer fulgte åtte sekunder deretter.

21 år gamle Ingrid Landmark Tandrevold leverte hun karrierebeste med en råsterk femteplass. I mål var hun slått med 47,5 sekunder av Domratsjeva etter to perfekte skytinger.

– Karrierebeste? Eh, det har jeg ikke rukket å tenke så mye på, sa Tandrevold til NRK.

Og slo fast:

– Akkurat holder jeg på å begynne å gråte. Dette betyr utrolig mye. jeg var i Östersund og måtte se de andre gå. Nå får jeg sjansen her, og så lyktes jeg, smilte gjennombruddskvinnen til NRK.

Eckhoff skuffet igjen
Hilde Fenne ble nummer 12, Marte Olsbu nummer 13 og Synnøve Solemdal endte på 15. plass.

Tiril Eckhoff kom til Hochfilzen med mange ubesvarte spørsmål etter svake prestasjoner under verdenscupåpningen i Östersund i forrige uke. Der skjøt skiskytterprofilen totalt 12 bom de tre distansene som ble gått.

Fredag fortsatte problemene på standplass for OL-håpet. To strafferunder på liggende ble etterfulgt av det dobbelte på stående. Med seks runder totalt var Eckhoff et hav bak de beste og ødela også egne sjanser på lørdagens jaktstart.

Til slutt ble 27-åringen fra Bærum nummer 78, slått med tre minutter og 11 sekunder av suverene Domratsjeva. Dermed får hun ikke gå lørdagens jaktstart.

(©NTB/TV 2 Sporten)