Slik spilles Mesterligaens åttedelsfinaler

Storoppgjør på rad og rekke til våren og drømmetrekning for Manchester-lagene. Real Madrid møter PSG, mens det ble knalltøff motstand for to av fem engelske lag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag fra gigantoppgjøret i Premier League i Manchester søndag i vinduet øverst!

Vi fulgte trekningen i vårt livesenter HER!

Åttedelsfinalene i Mesterligaen ble trukket mandag, og fotballsupportere over hele Europa kan bare glede seg til 2017 blir til 2018.

Her er alle oppgjørene. Lagene som står først har hjemmekamp først:

  • Juventus-Tottenham
  • Basel-Manchester City
  • Porto-Liverpool
  • Sevilla-Manchester United
  • Real Madrid-PSG
  • Sjakthar Donetsk-Roma
  • Chelsea-Barcelona
  • Bayern München-Besiktas

Gigantoppgjøret mellom Real Madrid og PSG stjeler selvsagt enorme overskrifter, mens også Chelsea-Barcelona og Juventus-Tottenham blir storoppgjør å glede seg til.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller ser frem til de spanske og franske giganter skal møtes tidlig i sluttspillet, og mener ikke at det er synd for turneringen.

– Jeg synes egentlig ikke det. Da spres heller de store kampene utover slik at ikke alt hoper seg opp i april og mai. Zidane i to kamper mot PSG. Bring it on! uttaler han.

Spår taktisk batalje for Conte
Chelsea, som var det eneste engelske laget som ble nummer to i gruppen i puljespillet, ble belønnet med et oppgjør mot Barcelona. De møtes for sjette gang i Mesterligaens utslagsrunder. Kun Real Madrid og Bayern (åtte) har møttes oftere. Det blir også en ny mulighet for Lionel Messi til å score mot Chelsea. De har argentineren aldri gjort.

– Chelsea og Barcelona har gitt oss noen klassiske kamper med kontroverser og taktikkeri. Conte er den perfekte mannen til å fikse dette. Styrkeforholdet mellom disse to lagene er ikke like stort som da Contes Italia greit slo ut Spania i EM i fjor, sier Stamsø Møller.

Tøft for Tottenham - heksegryte for Liverpool og Manchester United
Tottenham, som imponerte i gruppespillet og vant sin gruppe, fikk dog en av de tøffeste gruppetoerne i forrige sesongs finalist Juventus.

– Det er en grusom trekning for både Tottenham og Juventus. Juventus og Tottenham er to veldig solide lag med god struktur, så selv med gode målscorere hos begge ser jeg for meg at det blir få mål, sier TV 2s Premier League-ekspert og kommentator.

De tre andre engelske lagene fikk det betydelig enklere. Manchester United skal møte Sevilla, Liverpool skal ut mot Porto og Manchester City trakk Basel. Stamsø Møller advarer dog mot å ta for lett på ting.

– Liverpool og Manchester United er favoritter i sine kamper, men skal til hver sin heksegryte i Porto og Sevilla, sier TV 2-eksperten.

De første kampene spilles 13./14. februar og 20./21. februar, mens returkampene går 6./7. og 13./14. mars.