Kapteinen strålte i ny maktdemonstrasjon

Norge tok sin foreløpig største seier i VM da Tsjekkia ble knust med hele 18 mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tsjekkia - Norge 16-34 (7-20)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Heller ikke Tsjekkia kunne skape trøbbel for de norske håndballjentene i den tredje VM-kampen. Norge leverte en ny maktdemonstrasjon og vant hele 34-16.

– Vi spiller dem rett og slett trill rundt. Tsjekkia er sjanseløse, kommenterte TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Stine Bredal Oftedal var kampens store spiller, og sammen med Nora Mørk og Veronica Kristiansen scoret hun 18 av Norges 20 mål i første omgang.

– Hun har virkelig vært Norges nummer ti og gått foran. Det er helt fortjent at hun stemmes frem til banens beste, sa Harald Bredeli.

Etter å ha beseiret både Argentina og Polen med 15 mål, tok Norge sin største seier så langt i år med 18 mål.

– Det åpnet seg veldig i forsvaret, spesielt i ankomstfasen, og da er det fint for oss tre (Oftedal, Mørk og Kristiansen) som liker å løpe og finte litt, sier Oftedal til TV 2.

Nora Mørk var full av lovord om sin kaptein etter kampen.

– Stine er veldig bra. Hun har blitt hakket bedre én mot én – om det i det hele tatt var mulig. Hun er også veldig god bakover, så hun er veldig viktig.

Norge leder gruppen to poeng foran Sverige før den siste innledende kampen mot svenskene fredag kveld.

– Det er nesten så du vil rope at «vi vil ha motstand», men jeg skal være forsiktig, men den kan komme allerede. Dette har vært mye mer enn vi kunne drømt om, sier TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

13-målsledelse til pause
Thorir Hergeirssons utvalgte kjørte over tsjekkerne fra første kast torsdag.

Norge ledet med hele 20-7 midtveis.

– Dette er en strålende omgang, og jeg er svært fornøyd med konsentrasjonen i forsvaret. Så mange taklinger som i dag har jeg nesten ikke sett i de andre kampene, sa TV 2s ekspert Gro Hammerseng-Edin.

– Det er så fort å slurve og sette seg ned når du leder komfortabelt, men her er det jenter som tar det alvorlig. Imponerende, fortsatte hun.

13 minutter uten baklengsmål
Norge var så overlegne at det gikk en periode på 13 minutter uten baklengs.

– Det skal nesten ikke skje, sier Hammerseng-Edin om måltørken.

– Norge var storfavoritter, men at det skulle være så voldsomme sifre hadde vi ikke drømt om. Konsentrasjon er stikkord, kommenterte Harald Bredeli.

Bakerst fortsatte Katrine Lunde storspillet, og i andre omgang fikk Kari Aalvik Grimsbø sjansen for kristiansanderen. Også Grimsbø sto som en vegg.

Grimsbø var en av flere som fikk prøve seg, mens de antatte førstevalgene ble hvilt med tanke på fredagens møte med Sverige og påfølgende cupspill.

Se Norge mot Sverige på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra klokken 20.00. Kampstart klokken 20.30.