VIL SLIPPE Å HILSE PÅ TRUMP: Lindsey Vonn gjør det klart at hun ikke har noe ønske om å bli invitert til Det hvite hus. Her feirer hun seieren i super-G-rennet i Zauchensee 10. januar 2016. AFP PHOTO / JOE KLAMAR
VIL SLIPPE Å HILSE PÅ TRUMP: Lindsey Vonn gjør det klart at hun ikke har noe ønske om å bli invitert til Det hvite hus. Her feirer hun seieren i super-G-rennet i Zauchensee 10. januar 2016. AFP PHOTO / JOE KLAMAR

Lindsey Vonn: – Jeg konkurrerer ikke for Trump

OL-vinneren fra Vancouver i 2010 sier hun konkurrerer for USA, ikke for presidenten.

Vonn (33) forbereder seg nå til OL i Pyeongchang. I et intervju med CNN tar hun klart avstand fra president Donald Trump.

– Jeg håper å representere USAs befolkning, ikke presidenten, sier alpinisten.

Hun ønsker å representere landet på en god måte, og mener at det ikke er mange i den sittende regjeringen som gjør det.

Lindsey Vonn sier hun ikke har noen planer om å besøke Det hvite hus om hun skulle bli invitert dit.

– Absolutt ikke, sier hun til CNN.

Flytter ambassaden

Uttalelsen kommer dagen etter at Trump sjokkerte det internasjonale samfunnet gjennom å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Israels regjering jubler, mens en rekke arabiske og vestlige land retter sterk kritikk mot avgjørelsen.

Tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kalte handlingen uansvarlig.

«Uansvarlig av Donald Trump som anerkjenner Jerusalem til Israels hovedstad. To folk har legitime krav. Forhandlinger må avgjøre. Tragisk for palestinerne. Ikke godt for Israels sikkerhet. USA svekkes politisk» skriver han på Twitter.

I klinsj med fotballstjerner

Vonn er ikke den første idrettsstjernen som har markert tydelig avstand til Trump. En av de største stjernene i NBA, Stephen Curry, nektet å dra til Det hvite hus i september etter at hans lag Golden State Warriors vant serien.

En fornærmet president svarte med å trekke tilbake invitasjonen til hele laget.

Trump har også brukt mye energi på saken om NFL-stjerner som kneler under avspilling av nasjonalsangen før kampen. Den første som knelte, var Colin Kaepernick i San Francisco 49ers. Handlingen var en protest mot politiets behandling av minoriteter.

Trump mente derimot at det å knele var en respektløst og tok til orde for å sparke spillerne som gjorde det.

Det utløste en stor kontrovers med forbundet og med spillere som mente presidenten blandet seg inn i deres grunnlovfestede rett til å uttrykke sin mening.

Populær alpinist

Lindsey Vonn er en av USAs største alpinstjerner. 33-åringen vant gull i utfor i Vancouver-OL i 2010 og er en av seks kvinner som har vunnet verdenscuprenn i alle fem disipliner – utfor, super-G, storslalåm, slalom og kombinasjonen.