KAN GÅ?: Russlands herretrener tror Sergej Ustjugov får gå i OL.
KAN GÅ?: Russlands herretrener tror Sergej Ustjugov får gå i OL. Foto: Roald, Berit

– Sikker på at Ustjugov stiller til start i OL

Russlands herretrener i langrenn er rimelig sikker på at en av gullfavorittene står på startstreken i Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Selv om vi vet svært lite om hvilke kriterier som stilles for å kunne delta i OL, så skjønner jeg lite dersom Sergej (Ustjugov) ikke kan delta. Han har blitt testet mange, mange ganger i utlandet, understreker Markus Cramer, trener for de russiske langrennsherrene.

Vet ingenting

Cramer rister oppgitt på hodet når TV 2 spør om hva han vet når det gjelder hvem av de russiske løperne som kan være med til Sør-Korea.

– I øyeblikket vet vi ingenting. Vi vet ikke hva denne kommisjonen krever. I dag kommer Russlands skipresident, Elena Välbe, til Davos og jeg håper hun vet mer, sier landslagstreneren.

Må bytte nøkkelpersonell

Det som synes klart ifølge Markus Cramer, er at ingen av dem som var trenere, ledere eller tilhørte støtteapparatet til Russland under hjemmebane-OL i 2014 får være med til Sør-Korea.

Det betyr at tre langrennstrenere må byttes ut.

– Det er naturligvis en stor utfordring å måtte bytte ut nøkkelpersonell på denne tiden – en vrien oppgave så tett opptil OL, påpeker Cramer.

Tyskeren vil nå av hensyn til utøverne ha en rask avklaring når det gjelder kriterier for OL-deltakelse.

– Dette må være klart før jul! Det blir bare verre og verre for dem som jobber mot OL å være 100 prosent på hver trening. Situasjonen er naturligvis ikke bra når man ikke vet hvem som får være med to måneder før OL begynner, understreker han.

Gjør som bobforbundet

Markus Kramer er usikker på hvordan det internasjonale skiforbundet, FIS, kommer til å reagere etter at den internasjonale olympiske komite, IOC, utestengte Russland fra vinter-OL i Sør-Korea.

– Personlig håper jeg at FIS gjør som bobforrbundet, som opphevet utestengelsen av russere. I langrenn hadde det betydd at Legkov, Belov og de andre utestengte russerne kunne gått verfdenscuprenn. Men, alt er vanskelig å forstå og sikkert vanskelig å avgjøre, mener Markus Cramer, trener for Russlands herreløpere i langrenn.