Liverpool smadret Spartak – Coutinho scoret hat trick

Brasilianeren ble den store helten da Liverpool gjorde jobben, og vel så det, i skjebnekampen.

Liverpool – Spartak Moskva 7-0

Før kampen var det klart at Liverpool vant gruppen med seier, sikret avansement med uavgjort og var avhengige av hjelp fra Maribor med tap.

Se scoringene fra den elleville målfesten i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Det var imidlertid aldri noe tvil om hvor gruppeseieren skulle havne. Coutinho sendte Liverpool i føringen fra krittmerket etter bare fire minutter.

Han doblet ledelsen etter 15 minutter, før Roberto Firmino satte inn 3-0 etter 18 minutter.

Sadio Mané scoret 4-0 med en knallhard volley like etter hvilen, og Coutinho sikret sitt første hat trick for Liverpool bare fire minutter senere. Senere i andre omgang økte Mané og Mohamed Salah til henholdsvis 6- og 7-0.

– Lett å spille med dem

Kampens hovedperson passet på å skryte av resten av spillerne i Liverpools «Fab Four» – Mané, Firmino og Salah.

– Det funker veldig bra å spille med dem. De er kvalitetsspillere med veldig bra fart. De gjør det lett for deg, men det er ikke bare dem – alle i troppen kan gjøre det bra, sier Coutinho til Viasat.

Jürgen Klopp var naturligvis strålende fornøyd med forestillingen, og understreker at det var overraskende å vinne så stort i en viktig kamp for begge lag.

– Vi åpnet kampen perfekt, og etter vi tok ledelsen trengte vi ikke å forsvare oss. Det hjelper å få et tidlig mål eller to. I dag har jeg ingenting å klage på, sier Klopp til BT Sport etter kampen, gjengitt av BBC.

Liverpool kan nå trekke enten Basel, Bayern München, Juventus, Shakhtar Donetsk, Porto eller Real Madrid i åttedelsfinalen.

– Jeg bryr meg ikke så mye om hvem vi møter. Vanligvis trekker jeg alltid Real Madrid, så vi får se. Jeg har ingen foretrukne motstandere, påstår Liverpool-manageren.

Første hat trick

Siden James Milner og Jordan Henderson var benket fra start, var Coutinho også Liverpools kaptein for anledningen.

Teknikeren står med ni mål og seks målgivende på 13 kamper i alle turneringer for Liverpool siden han returnerte etter sommerens overgangsforespørsel.

Liverpool endte opp med å score 22 mål i gruppespillet, noe som er nest mest i Champions League-historien – bare slått av PSGs 25 i årets Gruppe B.

Imidlertid fikk Jürgen Klopp to skår i gleden – Alberto Moreno forlot banen i tårer da han måtte ut med skade etter det som så ut som en vridning i ankelen. Emre Can fikk sitt andre gule kort i turneringen, og er suspendert til den første kampen i åttendedelsfinalen.

Pangstart for Liverpool

Liverpool trengte bare fire minutter på å ta ledelsen. Coutinho sendte et innlegg mot Mohamed Salah. Bortelagets venstreback, Georgi Dzhikiya, dro ned Liverpools toppscorer på tross av at han var på riktig side, og Liverpool ble tildelt straffespark.

Coutinho stoppet opp i oppløpet og sendte keeperen til feil side fra krittmerket.

Etter 15 minutter var Sadio Mané, Mohamed Salah, Roberto Firmino og Coutinho – som er blitt omdøpt til «Fab Four» av engelsk presse – alle involverte i 2-0-scoringen.

Mané spilte frem Salah, som spilte gjennom Firmino, som spilte tilbake til Coutinho, som kunne sette ballen enkelt i mål.

– For et mål, skrev Liverpool-legende Jamie Carragher på Twitter.

– Den angrepsstyrken! For et briljant mål, skrev John Arne Riise.

Dermed var Coutinho, som var kveldens kaptein i Jordan Henderson og James Milners fravær, tomålsscorer bare etter et kvarter.

I kampens 18. minutt var 3-0-ledelsen til Jürgen Klopps menn et faktum. Mané vant ballen på midtbanen, forserte 30 meter og prøvde å finne Firmino. Ballen spratt via Spartak-stopperens rygg, og Liverpools brasilianske spiss kunne enkelt øke ledelsen.

Fortsatte etter pause

Etter hvilen gjorde Liverpool det klart at de ikke hadde planer om å gå på en ny blemme etter å ledet 3-0.

Coutinho raidet fremover, og spilte fri James Milner på venstre som var blitt byttet inn for en skadet Alberto Moreno. Han fant Mané på bakerste, som klinket ballen kontant i mål med et karatespark.

– For et innlegg av Milner, men avslutningen? Hjelpe meg, skrev John Arne Riise.

Bare to minutter etter det igjen, var det Coutinhos tur igjen. Igjen var det Milner med målgivende, og Coutinho skjøt via en Spartak-forsvarers hånd og i mål – med det sikret han seg sitt første hat trick i Liverpool-trøye.

Midtveis i andre omgang økte Mané til 6-0. Salah spilte frem innbytter Daniel Sturridge, som uegoistisk la inn til Mané foran mål.

I det 86. minutt var det Liverpools toppscorers tur. Da Salah fintet skudd i feltet gikk en Spartak-forsvarer i bakken, og egypteren satte ballen sikkert med det svakere høyrebeinet.

Lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Karius - Gomez, Lovren (Alexander-Arnold), Klavan, Moreno (Milner) - Wijnaldum Can, Coutinho - Mané, Firmino (Sturridge), Salah

Spartak (4-2-3-1): Selikhov - Eshchenko, Tasci, Bocchetti, Dzhikiya (Pasalic) - Glushakov, Fernando - Zobnin, Adriano, Promes - Luis (Melgarejo)

Lik TV 2 Sporten på Facebook