Se Norge-Tsjekkia på TV 2 og Sumo torsdag fra kl. 20.00!

Silje Solberg satt igjen med svarteper da keeperne til VM skulle tas ut. Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde fikk billettene og har storspilt så langt, men nå hentes Solberg likevel inn i troppen.

Treningshjelp
Keepertrener Mats Olsson bekrefter onsdag at Issy-Paris-keeperen kommer inn i troppen uten dramatikk. Hun skal nemlig kun bidra på trening for å minske belastningen på våre to burvoktere.

– Det er for å kvalitetssikre. Vi er veldig fornøyde med det vi presterer på målvaktsiden i kampene, men vi har hatt litt problemer på noen treninger hvor Kari har kjørt restitusjonstrening og Katrine kan ikke stå alene på de treningene. Da har vi sagt at det er bedre å få ned Silje, sier Olsson til TV 2.

Kneproblemer og en lang karriere har satt sine spor på 32-årige Grimsbø, som trenger litt mer vedlikehold enn resten av landslagsspillerne. Hun kan ikke delta på alt av treninger, og da holder det ikke med én keeper.

– Vi vil ikke risikere at hun ikke kan spille kamper. Da har vi tatt henne ut av håndballtrening. Det er bra for Kari, men ikke for skytterne som skal trene på skudd, sier Olsson.

Heldigvis for Solberg trenger hun ikke å reise veldig langt. Keeperne har vært på plass i Tyskland som tilskuer for heie på tvillingsøsteren Sanna og resten av de norske håndballjentene.

Løke og Arntzen er friske
Samtidig meldes det at Heidi Løke (34) og Emilie Hegh Arntzen (23) er begge spilleklare til Norges neste kamp mot Tsjekkia i håndball-VM torsdag.

Strek- og bakspilleren ble begge rammet av matforgiftning i forkant av Polen-kampen og ble isolert fra resten av troppen. I samråd med landslagslege Anne Froholdt ble det bestemt at de ikke kunne spille da Polen ble slått hele 35-20. Onsdag var begge på beina igjen selv om ingen av dem deltok under pressetreffet.

– Nå går det mye bedre. Begge er friske og klare for trening. Det er heller ingen andre som er rammet, og det er vi utrolig glad for. Da de to ble syke etter å ha spist den samme maten, var jeg ganske trygg på at det hadde noe med det å gjøre. Det forsvant heldigvis relativt raskt, sa landslagslege Anne Froholdt til NTB.