Dagen etter den knusende dommen som utestenger Russland fra det kommende OL i Sør-Korea, varsler 22 av de allerede utestengte russerne at de vil anke straffene sine til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Det bekrefter CAS i en pressemelding.

Utøverne har bedt CAS om å komme med en rask avgjørelse og konklusjon i sakene før OL i februar.

Blant de 22 utøverne er langrennsstjernene Alexander Legkov, Jevgenij Belov og Maxim Vylegzjanin som gjorde stor suksess under OL i Sotsji i 2014. Trioen er fratatt alle resultater fra lekene og utestengt fra OL på livstid i kjølvannet av funnene i McLaren-rapporten som viste at Russland har bedrevet statsstyrt doping. Diskvalifikasjonene har ført til at Russland er fradømt elleve av sine 33 medaljer fra lekene i 2014.

Utøverne som anker:

Aleksandr Zubkov (bob)
Dmitrij Trunenkov (bob)
Aleksei Negodailo (bob)
Alexander Kasjanov (bob)
Aleksej Pusjkarjov (bob)
Ilvir Khuzin (bob)
Olga Stulneva (bob)
Aleksandr Tretjakov (skeleton)
Sergej Tsjudinov (skeleton)
Jelena Nikitina (skeleton)
Olga Potylitsyna (skeleton)
Maria Orlova (skeleton)
Olga Vilukhina (skiskyting)
Jana Romanova (skiskyting)
Alexander Legkov (langrenn)
Jevgenij Belov (langrenn)
Maxim Vylegzjanin (langrenn)
Aleksej Petukhov (langrenn)
Julija Ivanova (langrenn)
Evgenia Shapovalova (langrenn)
Olga Fatkulina (skøyter)
Aleksandr Rumjantsev (skøyter)

Tirsdag kveld kom det foreløpig siste og hardeste slaget i de russiske dopingavsløringene. Russland som nasjon er utestengt fra OL i Sør-Korea og flere av idrettstoppene, blant dem Vitaly Mutko - sjef for organisasjonskomitéen for VM i fotball 2018, er utestengt fra alle OL på livstid. Russiske utøvere som beviselig kan dokumentere at de er rene vil få lov til å delta i OL, men da under nøytralt flagg som «Olympic Athlete from Russia (OAR)».

Legkov tok gull på herrenes femmil og sølv på stafetten under Sotsji-OL. Vylegzjanin var ankermann på stafetten og tok også sølv på femmila og sølv på lagsprinten. Legkov har hele tiden hevdet sin uskyld og kjemper nå en ny kamp for å renvasking og en mulighet for å delta under nøytralt flagg under OL i Sør-Korea.

– Jeg er Alexander Gennadjewitsj Legkov, skiløper, vinner av gullmedaljen i 50 kilometer fellesstart i OL i Sotsji 2014, og min medalje er ren. Jeg går med hevet hode og vil kjempe for min sak, skrev Legkov i et åpent brev i november.

Russerne som er utestengt fra fremtidige OL, har også fått en knallhard beskjed fra Det internasjonale skiforbundet (FIS). De får ikke lov til å delta i renn i verdenscupen.