Martin Johnsrud Sundby (33) er blitt syk kun få dager før verdenscuphelgen i Davos starter.

Røa-løperen har ikke trent siden det norske laget ankom Davos i den sveitsiske høyden, og han bekrefter til TV 2 at han har pådratt seg magesjau etter å ha blitt smittet av sønnen.

– Jeg følte meg ikke helt topp torsdag ettermiddag i forrige uke, og gjennom natt til fredag lå Markus med oppkast. Jeg var alene med han da, så tok alt selv. Ettersom jeg var uggen på torsdagen, var jeg sikker på at jeg hadde det samme, men at det ikke slo ut fullt hos meg, sier Martin Johnsrud Sundby til TV 2.

– Det ble ikke mer ut av situasjonen, og jeg tenkte at det hadde passert, helt til tidlig ettermiddag mandag. Da det kom som en kule med kvalme og magesmerter. Det dreier seg om vanlig barnehagesyke (rotavirus, to-tre dager inkubasjonstid), men jeg bomma på forløpet i familien og ble liggende selv til slutt.

33-åringen gikk inn til andreplass bak kometen Johannes Høsflot Klæbo på søndagens skiathlon på Lillehammer, og klaget i etterkant på at han ikke hadde krefter nok til å bidra underveis for å prege løpet. Nå har vi svaret på hvorfor.

– Jaja, ingen fare for at jeg har vært i for god form før jul ihvertfall, avslutter Sundby fra sykesengen i Davos.

Langrennsstjernene skal gå sprint lørdag, før det er duket for OL-øvelsene 10 og 15 kilometer individuellstart i fristil for henholdsvis kvinner og menn søndag.

TV 2 skrev tirsdag om Anders Gløersen som har dratt til Davos for egen regning. Dersom Sundby skulle være ute av spill til søndagens ren, vil Gløersen kunne fylle tomrommet.

Også svenskenes Calle Halfvarsson er slått ut av magesjau. Nyhetsbyrået TT skriver at Halfvarsson mister rennene i Davos.

PS! Alle rennene fra Davos kan du se på TV 2 og TV 2 Sumo.