Elyounoussi sendte Basel videre

Mohamed Elyounoussi scoret det ene målet da Basel sikret seg plass i mesterligaens utslagsrunder med 2-0-seier over Benfica tirsdag.

Basel slår dermed følge med Manchester United til cupspillet fra gruppe A.

Se nordmannens scoring i Sportsnyhetene øverst!

Den norske landslagsprofilen Elyounoussi scoret kampens første mål etter bare fem minutters spill i den portugisiske hovedstaden Lisboa.

Lagkamerat Michael Lang kom rundt på høyresiden og slo et strålende innlegg inn i feltet. Der kom Elyounoussi stormende og headet ballen utagbart i hjørnet bak hjemmelagets belgiske keeper Mile Svilar.

Snaut midtveis i annen omgang doblet lagkamerat Dimitri Oberlin til 2-0.

Scoringene var av det særdeles viktige slaget. Basel måtte vinne tirsdag for å være helt sikre på ta seg videre fra gruppespillet. Med uavgjort eller tap, ville CSKA Moskva knipe den andre plassen i åttedelsfinalene med seier over Manchester United på Old Trafford.

Benfica var på sin side tabelljumbo i gruppe A foran tirsdagens kamp og uten sjanse til avansement. Likevel var det ingen enkel oppgave gjestene fra Sveits kom til i den portugisiske hovedstaden.

Elyounoussi og lagkameratene løste i alle tilfeller oppgaven med bravur. Den norske landslagsprofilen spilte hele kampen på venstresiden i den sveitsiske toppklubbens angrepsrekke.

(©NTB)