Norge - Polen 35-20 (18-11)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Norge kjørte over Polen fra start til slutt i den tredje VM-kampen. Med 35-20-seieren er håndballjentene videre til når det fortsatt gjenstår to kamper og er det eneste laget i gruppen uten poengtap.

– Polen klarer ikke å henge med. Det er et godt lag og har gode ballspillere, men de har rett og slett ikke sjanse, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Norges gode forsvars- og keeperspill sørget for en haug av kontringsmål. Katrine Lunde nærnest stengte buret – kunne notere seg for to målgivende.

– Hun kom ut av de to første kampene med en redningsprosent på 49 prosent. Nå byttes hun ut med 45 prosent etter tre kamper. Det er grensesprengende, kommenterte Bredeli.

I første omgang hadde Vipers-målvakten en redningsprosent på 50.

– Det var gøy. Jeg følte jeg fikk takene på ting jeg jobber med, så det er deilig, sier Lunde til TV 2.

Mot slutten kom Kari Aalvik Grimsbø inn for Lunde og leverte en redningsprosent nærmere 70 prosent.

Norges største stjerne var overrasket over at at det ble 15-målsseier.

– Det var litt uventet at det ble så mye. Jeg trodde Polen hadde mer å komme med. Jeg vett ikke om det er mye som er gode eller de er dårlige, men velger å tro at det var vi som var gode, sier Nora Mørk til TV 2.

Norge måtte klare seg uten både Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen på grunn av matforgiftning, men landslagssjef Thorir Hergeirsson kunne mønstre samme lag som startet i VM-åpningen mot Ungarn.

Norge tok kommando fra start og havnet tidlig i en komfortabel ledelse – på det meste med hele sju scoringer, men lagene gikk til pause med norsk 18-11-ledelse.

– Vi trodde vi skulle få se en jevn kamp, men Norge har vært for solide. Polen har ikke sjanse, sier TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin.

Norge sto også godt i forsvar og Lunde sto som en levende vegg.

– Hun er helt ustoppelig, og fortsetter i samme spor og har en redningsprosent på 50. Noen ganger gjør hun det helt på egen hånd og er fantastisk, men jeg synes også vi skal rose forsvaret, for det har vært utrolig bra. Jeg er veldig fornøyd med at vi har sluppet inn bare elleve mål. Vi har vært utrolig gode og jobbet konsentrert og tøft, sa TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin i pausen.

Den norske dominansen fortsatte etter pause, og det tok drøyt fem minutter før Polen scoret omgangens første mål. Katrine Lunde fortsatte storspillet, reddet og satte i gang den eneste kontringen etter den andre.

– De klarer ikke å henge med. Det er et godt lag og har gode ballspillere, men de har rett og slett ikke sjanse, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.