Silva kan miste gigantduellen, men: – City spiller den beste fotballen i Europa

Selvtilliten i Manchester City er stor før søndagens byderby mot Manchester United. Men playmakeren David Silva kan miste gigantduellen på grunn av skade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Manchester City søndag kl. 17.30

Manchester Citys manager Pep Guardiola og midtbaneprofilen Yaya Touré møtte tirsdag pressen før onsdagens oppgjør mot Shakhtar Donetsk i Mesterligaen, men de fleste spørsmålene dreide seg om søndagens tittelavgjørende stjerneduell mot Manchester United.

Manchester City er ubeseiret i både Mesterligaen og Premier League denne sesongen.

– Ingen spiller bedre fotball enn oss
Midtbaneprofilen Yaya Touré mener ingen lag kan måle seg med Manchester City for øyeblikket.

– I mine øyne så er det ingen som spiller bedre fotball enn Manchester City i Europa for øyeblikket. Alle lag har stor respekt for oss. Vi er inne i en god periode og har masse selvtillit. Måten vi kontrollerer kampene våre på er fantastisk, sa Touré.

Pep Guardiola kom imidlertid med en litt nedslående melding. Midtbanestjernen og playmakeren David Silva er tvilsom til helgens Manchester-derby.

– Han fikk problemer de siste tre minuttene i kampen mot West Ham. Jeg vet ikke om han kan spille på søndag, sa Guardiola.

Til tross for gjentatte spørsmål fra pressen ønsket ikke Citys manager å utdype hvor alvorlig Silvas skade kan være.

Manchester City topper foreløpig Premier League-tabellen åtte poeng foran Manchester United.

Før eller senere vil vi tape
Guardiola vil ikke være med på at City kan gå gjennom sesongen uten å tape.

– Vi spiller for å vinne kampen på søndag. Men jeg kan forsikre dere alle, før eller senere vil vi tape. Samtidig kan jeg love dere alle at vi skal gjøre alt vi kan for å vinne kampen, slo den tidligere Barcelona-sjefen fast.

Spanjolen fikk også spørsmål om de elleville ryktene som har svirret i engelske medier en tid – nemlig at Manchester City var villig til å forsøke å kjøpe Lionel Messi fra Barcelona neste sommer.

En ordknapp Guardiola gikk langt i å antyde at disse ryktene bare var oppspinn.

– Leo Messi signerte en ny kontrakt for én uke siden. Det ville aldri ha skjedd, konkluderte Guardiola om ryktene som koblet den argentinske ballartisten til Etihad.

Se Manchester United – Manchester City på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag!