Egil Mundal har siden 2010 sittet som leder for klubben, men har nå valgt å tre til side etter syv år i jobben. Etter en skuffende sesong som endte med nedrykk etter kvalifiseringen mot Ranheim, valgte Mundal å se etter nye utfordringer.

– Jeg har gått en fantastisk lederskole her i Sogndal, og jeg har utrolig mye å være takknemlig for. Etter over ti år i klubben har hodet bruk for noen nye utfordringer, samt de hjemme trenger litt mer oppmerksomhet, forteller den avtroppende lederen til klubbens hjemmesider.

Nå er det altså den tidligere presidenten i Norges fotballforbund, Yngve Hallén, som skal ha midlertidig ansvar for neste års OBOS-ligaklubb. Hallén er fra før tilknyttet klubben som daglig leder for Sogndal Fotball AS.

Ny rolle ikke permanent
Klubben ser ikke på Hallén som en permanent erstatter på sportslig side.

– Ting har fungert veldig godt de siste årene med Yngve som daglig leder i våre firmaer. Så vi kommer nok ikke til å gjøre dette vikariatet til en permanent løsning. Det er betryggende at han har vært i klubben lenge, og vet hva jobben går ut på, uttaler styreleder i Sogndal, Tor Arne Ness til TV 2.

Ness forteller videre at klubben kommer til å få hjelp i en overgangsperiode fra den avtroppende lederen Egil Mundal, og skal bruke god tid på å finne den rette person som skal ta klubben videre.