Løke og Hegh Arntzen må stå over kamp etter matforgiftning

SYK: Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen sliter med magen før kampen mot Polen.
SYK: Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen sliter med magen før kampen mot Polen. Foto: Ruud, Vidar
De to må stå over tirsdagens kamp mot Polen.

SISTE: Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen sliter fortsatt, og må stå over kampen mot Polen tirsdag kveld.

– Det går bedre, men de er ikke klare for kamp. De skal være klare mot Tsjekkia om 48 timer, sier Mia Högdahl til TV 2.

– Hva innebærer det for dere mot Polen?

– Det betyr at vi er 14 spillere og at flere kan få sjansen, sier assistenten til landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Norge starter for øvrig med samme lag som i VM-åpningen mot Polen lørdag, bekrefter Högdahl overfor TV 2:

Katrine Lunde tar keeperplassen. I midtforsvaret starter mesterskapsdebutant Kari Brattset sammen med Veronica Kristiansen. Stine Bredal Oftedal og Stine Skogrand står toerposisjon i forsvar, med Nora Mørk og Camilla Herrem på kantene.

– Vi forventer en fysisk kamp, for Polen er rubuste og ligger i en tett 0-6-formasjon i forsvar. Det blir også litt løping, for i sine beste perioder trykker de veldig i ankomstspillet, sier Högdahl.

Heidi Løke er blitt matforgiftet før tirsdagens møte med Polen. Det bekreftet Thorir Hergeirsson til TV 2 tirsdag.

Også Emilie Hegh Arntzen har problemer.

– De er på hotellet og henter seg inn igjen etter å ha fått en magesjau i natt. Heidi og Emilie. Det er sannsynligvis noe spiste i går, men det kan doktoren svare litt mer på. De er isolert, men det ser ut som om det bare er en forbigående sak. Heidi var bra på morgenen og spiste godt, men tar det med ro på hotellet. Emilie er ikke fullt så pigg ennå. Det er mulig de blir klare til kamp, men det må doktoren avklare, sier Hergeirsson.

Lege Anne Froholdt mener spillerne selv må bestemme om de er friske nok til å spille.

– De er ikke helt i form. Vi tror mest sannsynlig at de er blitt matforgiftet, fordi det kom ganske samtidig hos disse to spillerne og en utenforstående som var og spiste på samme restauranten. Da antar vi at det er maten, men vi tar forholdsregler med tanke på smitte. Men vi antar at dette ikke er smittsomt. Vi får se utover dagen hvordan det går. Det er vanskelig å si akkurat nå med tanke på kampen. De må føle seg 100 prosent. En ting er hva jeg kan undersøke, men det viktigste er hvordan de selv føler seg. Jeg kommer til å stole på dem, når de sier om de er klare eller ikke, sier hun.

TV 2s håndballekspert Bent Svele er klar på at Norge stiller svekket om Løke må kaste inn håndkledet.

– Det betyr en god del for Norge om hun ikke kan spille. Løke er den beste offensive strekspilleren vi har. Kari Brattset har vært god, men hun kan ikke spille hele tiden. Uten Løke blir Norge svekket, sier Svele.

Det har vært mye prat om mesterskapsmaten i Tyskland. Danskenes trener uttalte seg nylig negativt om maten de fikk servert på hotellet. Heller ikke de norske jentene er fornøyde. Mandag fortalte Kari Aalvik Grimsbø at de norske jentene planla å spise ute mandag ettermiddag. Det viste seg å være en dårlig idé i etterpåklokskapens lys.

I 2010 ble halve den norske troppen magesyk før EM-oppgjøret mot Sverige i Lillehammer. Et redusert Norge tapte den kampen, men fikk revansj i finalen uken etter.

Lik TV 2 Sporten på Facebook