Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

Rosenborg avlyser Dubai-tur

Rosenborg Ballklub gjør helomvending og avlyser treningsleiren til Dubai.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg kom sent mandag kveld med beskjeden om at klubben hadde lagt sin neste treningsleir til Dubai. Etter sterke reaksjoner har styret nå valgt å reversere avgjørelsen og leter nå etter andre alternativer.

– Det har vært veldig høy aktivitet i etterkant og til dels sterke reaksjoner. Vi erkjenner at vi har undervurdert den form for reaksjoner til fordel for sportslige vurderinger. I den erkjennelsen reverserer vi beslutningen, forklarer sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye.

Klubbens egen supportergruppe skrev tidlig tirsdag morgen en lang redegjørelse om sine tanker rundt valget om Dubai.

At Kjernen reagerte var en av grunnene til at RBK gjorde helomvending.

– Vi reiser ikke til Dubai. Kjernen har en stemme vi setter pris på. Den stemmen har vært veldig tydelig, og vi har gått tilbake på beslutningen. Vi jobber nå med andre vurderinger, sier Bjørnebye.

Snakket med Kjernen

Den sportslige lederen kunne også fortelle at han hadde hatt en god prat med Kjernens talsmann Espen Viken sent mandag.

– På tross av at det er et hett tema, var samtalene stille og rolig. En fornuftig prat som vi som klubb setter pris på og respekter høyt det våre egne mener.

Var sterkt uenig

Dette sa Kjernen selv til TV 2 før avgjørelsen om endring ble gjort.

– Vi mener at dette valget går i mot alle våre verdier som supportere og klubb. Når det er så mange andre alternativer tilgjengelig, skal det være helt unødvendig å legge treningsleiren til et slikt sted, ytrer Kjernens egen talsperson Espen Viken til TV 2.

Dubai, som er den største byen i De forente arabiske emiratene, har blitt et populært feriested for fotballspillere spesielt. Landet har fått mye kritikk for sitt syn på kvinnelige rettigheter og homofili, som er den største grunnen til at Kjernen reagerer som de gjør.

Kunne mistet supportere

En liknende sak dukket opp i fjor da den svenske seriemesteren Malmö FF hadde bestemt seg for det samme. Hvor klubbens egne fans også her krevde å få flyttet den. Supporterne fikk gjennomslag og treningsleiren ble flyttet.

– Jeg har snakket med flere som har støttet denne klubben i over 30 år, som vil finne seg noe annet å gjøre hvis denne avgjørelsen blir stående. Så dette er ikke bare en sterk mening som vil gå bort og bli glemt etter noen dager, presiserer Viken.