Tror Mourinho kan snyte Guardiola for tittelen: – Ikke sett lignende glød i United siden Fergusons tid

Både Alan Shearer, Gary Neville og Jamie Carragher tror Manchester United fremdeles kan snyte byrival Manchester City for Premier League-tittelen denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Manchester City søndag kl. 17.30

Manchester United slo Arsenal 3-1 på Emirates i helgen, mens Manchester City slet seg til nok en 2-1-seier, denne gang mot West Ham, takket være en sen scoring.

Se hvordan Manchester United slo Arsenal øverst!

Dermed topper Pep Guardiolas Manchester City fremdeles Premier League-tabellen åtte poeng foran byrival Manchester United.

Førstkommende søndag møtes de to lagene til det som kan bli en tittelavgjørende duell på Old Trafford.

– Ikke sett lignende glød siden Ferguson
Fotballegenden Alan Shearer, som de siste årene har jobbet som BBC-ekspert og skribent for engelske aviser, tror Mourinho har sjansen til å snyte Guardiolas City for tittelen denne sesongen.

MANAGERLEGENDE: Sir Alex Ferguson.
MANAGERLEGENDE: Sir Alex Ferguson. Foto: Jon Super

– Det er en vilje og glød over Manchester United for tiden som jeg ikke har sett siden Sir Alex Ferguson pensjonerte seg, skriver Shearer i sin fast spalte i The Sun.

– Seieren mot Arsenal var noe av det beste vi har sett av Manchester United siden Ferguson, og det ga fansen tro og håp for fremtiden, konkluderer han.

Men Shearer insisterer på at tittelhåpet trolig er ute for Manchester United dersom byrival City skulle vinne stjerneduellen på Old Trafford.

– Dersom United skulle tape mot City, så er alt håp ute. Men om United vinner, så er de virkelig med i kampen om tittelen. Det blir en virkelig stor anledning for spillerne, mener den tidligere Newcastle-legenden.

– For første gang øyner de et håp
Gary Neville, som selv spilte for Manchester United fra 1992 til 2011, og de siste årene har gjort seg bemerket som fotballekspert for Sky Sports, er enig med Alan Shearer.

– Manchester United har etter helgens resultater kanskje for første gang denne sesongen virkelig sett at det er håp. Og de vet at lag som Huddersfield, Southampton og West Ham alle var nære ved å ta poeng mot Manchester City, poengterer han overfor Sky Sports News.

Han tror Manchester United har nok av offensiv kraft til å ryste City på Old Trafford.

– Med tanke på det United viste på søndag mot Arsenal, så har de flere muligheter til å kontre anført av spillere som Anthony Martial, Marcus Rashford, Romelu Lukaku og Jesse Lingard. Samtidig har Manchester United muligheter til å score på dødballer, og de er bedre defensivt organisert enn lag som Southampton og West Ham, mener han.

– Pogba vil bli savnet
Neville minner om at Manchester United også kommer til kampen med god selvtillit i troppen.

– Manchester United vil gå inn i kampen med selvtillit på grunn av det som skjedde i helgen. Men det var en god uke for City også, siden de scoret sene mål og tok alle poengene, sier Neville.

Tidligere mandag ble det endelig klart at Paul Pogba går glipp av storkampen mot Manchester City på grunn av det røde kortet midtbanestjernen fikk mot Arsenal. Franskmannen ble utestengt i tre kamper.

– Det blir en aggressiv kamp
Gary Nevilles ekspertkollega i Sky Sports, den tidligere Liverpool-stjernen Jamie Carragher, tror fraværet av Pogba kan bli avgjørende for utfallet av tittelkampen mot City.

– Jeg er virkelig skuffet over at Pogba ikke kan spille, for jeg ville elsket å se hvordan José Mourinho ville ha brukt ham, og hvordan han ville møtt motspillere som De Bruyne og Silva, sier Carragher til Sky Sports News.

Carragher tror søndagens TV 2 Premium-sendte storkamp vil bli et oppgjør med tøffe dueller, flere gule kort og en enorm arbeidsinnsats fra spillerne på begge lag.

– Jeg tror det blir et godt, gammeldags derby, med mye aggressivitet, dødballer og kontringer. Men mest av alt tror jeg det blir en kamp preget av aggressivitet, konkluderer han.

Se Liverpool – Everton og Manchester United – Manchester City søndag fra kl. 14.00