Se kampsammendrag over!

Vålerengas iskrigere er i forrykende form i eliteserien i ishockey. Mandag påførte Roy Johansens mannskap Stavanger Oilers et nytt forsmedelig tap.

Oppgjøret i Stavanger endte til 3-2 til gjestene etter en forrykende avslutning.

Vålerenga tok ledelsen i åpningsperioden ved Thomas Olsen, og fortsatte dominansen i den andre. Oilers utlignet riktignok ved William Rapuzzi, men Rasmus Ahlholm sørget for ny VIF-ledelse fra svært skrått hold like etter.

– Det skal ikke være mulig å få inn pucken fra den vinkelen, sier TV 2-ekspert Geir Hoff.

Tobias Lindström scoret Vålerengas tredje.

Mot slutten røynet det på for Vålerenga. Med et drøyt minutt igjen å spille hadde gjestene fra hovedstaden to mann utvist. Oilers svarte med å ta ut målvakt og spilte seks mot tre.

Det ga raskt resultater.

Vålerenga-spillerne kjempet heroisk anført av en meget god Steffen Søberg mellom stengene, men måtte se reduseringen komme med 31 sekunder igjen å spille. Spencer Humphries var mannen bak.

– Kan spise seg inn i topp fire
Oilers kom også til flere avslutninger det siste halvminuttet, men flere mål ble det ikke. Dermed kunne Vålerenga-trener Roy Johansen fastslå at laget hans fortsetter den gode seierstrenden.

– Dette var en bra seier for oss. Vi har hatt en god rekke, og det er selvfølgelig gledelig, sier Vålerenga-sjefen til TV 2 etter kampen.

– Jeg synes vi hadde god kontroll hele veien og løser presset i egen sone greit. De skapte ikke mye før vi ble rammet av en del utvisninger i tredje periode, tilføyde han.

Med seieren nærmet Vålerenga seg fjerdeplasserte Lillehammer ytterligere på tabellen. I øyeblikket skiller det sju poeng lagene imellom.

Stavanger på sjetteplass har på sin side åtte poeng opp til Vålerenga.

– Om Vålerenga får tilbake noen spillere, kan de fort spise seg inn i topp fire. Jeg tror det kommer til å tette seg til, sier Hoff.

(©NTB)