Pogba utestengt i tre kamper – Mourinho kom med nytt stikk til Wenger

Paul Pogba er utestengt i tre kamper etter å ha sett rødt omt Arsenal. José Mourinho kom med et nytt stikk til Arsene Wenger på mandagens pressekonferanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Manchester City førstkommende søndag kl. 17.00

Spillere som Phil Jones, Eric Bailly, Marouane Fellaini, Nemanja Matic og Michael Carrick er alle er utilgjengelige for José Mourinho til oppgjøret mot CSKA Moskva i Mesterligaen tirsdag.

Se hvordan Manchester United slo Arsenal og Pogbas se rødt øverst!

På mandagens pressekonferanse benyttet imidlertid manager José Mourinho anledningen til å sende et nytt stikk til Arsenals manager Arsené Wenger – som før lørdagens storkamp mot Manchester United hevdet at Alexandre Lacazette ikke kunne spille kampen.

– Det kan være jeg kommer med en overraskelse og bruker en av dem som jeg har sagt ikke kan spille, sa Mourinho – og kom med et dårlig skjult stikk til Arsene Wenger, som altså utelukket Alexandre Lacazette før oppgjøret mot Manchester United.

– Pogba har vært fenomenal
Mourinho nektet å snakke om Paul Pogbas røde kort mot Arsenal.

Det engelske fotballforbundet bekreftet manag ettermiddag at midtbanestjernen er utestengt i tre kamper etter det røde kortet på Emirates. Manchester United valgte ikke å anke avgjørelsen, melder Sky Sports News.

Pogba så rødt etter å ha stemplet Arsenals Hector Bellerin i det 74. minutt, og går nå altså glipp av den TV 2 Premium-sendte storkampen mot Manchester City. I tillegg til City-kampen må Pogba også stå over hjemmekampen mot Bournemouth og det påfølgende bortemøtet med West Bromwich.

Suspensjonen på tre kampers karantene betyr at franskmannen vil ha gått glipp av 10 av Manchester Uniteds 18 første kamper i Premier League denne sesongen.

Til tross for det har Pogba bidratt med tre mål og sju assist på sine åtte kamper i Premier League hittil denne sesongen.

– Pogba er ikke suspendert i Mesterligaen, så han vil spille. Han gleder seg veldig til å spille mot CSKA Moskva på tirsdag. Det er neste kamp som teller. Selvsagt er han litt sliten fordi han spilte en stor kamp i helgen. Men etter at han kom tilbake fra skade så har Pogba vært fenomenal, slo Mourinho fast.

En som også er tilbake etter skade, men som garantert ikke skal spille på tirsdag, er Zlatan Ibrahimovic.

– Zlatan er okay, men må trene opp musklene som støtter kneet etter å ha vært gjennom en så tøff operasjon, konstaterte Mourinho.

– Når dette harde arbeidet legges ned, kommer også utmattelsen. Å jobbe så hardt i en periode betyr at han samtidig ikke kan spille kamper, tilføyde han.

Mourinho opplyste videre at Uniteds medisinske støtteapparat etter ligakampen mot Watford nylig besluttet at svensken skulle legge inn en intensiv treningsperiode.

– Han gjør nå trening både i treningsstudioet og på treningsfeltet. Han spiller ikke tirsdag, men jeg tror han skal være tilbake til det normale etter CSKA-kampen, sa portugiseren.

– Vi har fansen i ryggen
Portugiseren var ikke interessert i å snakke om gigantduellen mot Pep Guardiolas Manchester City neste søndag.

– Vi tenker kun på neste kamp. Vi tenker ikke på kampen etter det igjen. Nå handler alt om tirsdagens kamp, konkludeerte Mourinho.

Men han snakket villig om Manchester Uniteds gode hjemmestatistikk. Laget har ikke tapt på Old Trafford på 40 kamper om de unngår nederlag mot CSKA Moskva på tirsdag.

– Når vi spiller på hjemmebane så har vi alltid selvtillit. Vi har fansen i ryggen. Vi har prestert veldig godt på hjemmebane, og føler oss trygge der, mente Mourinho.

Wenger: – Arsenal er ikke ute av gullkampen
Til tross for at laget hans ligger 15 poeng bak serieleder Manchester City, nekter Arsenal-manager Arsène Wenger å gi opp kampen om seriegullet.

Mens Tottenham-manager Mauricio Pochettino har uttalt at hans elever er ute av tittelkampen, nekter Arsenal-manager Arsène Wenger å kaste inn håndkleet. Og det til tross for at avstanden opp til serieleder Manchester City er 15 poeng.

Arsenal ligger på femteplass med 28 poeng, mens byrival Tottenham ligger på plassen bak med tre poeng mindre.

– Jeg er ikke Pochettino, jeg er Arsène Wenger. Jeg er her for å kjempe så lenge jeg kan. Så lenge det ikke er matematisk umulig, skal vi kjempe. Man kan ikke sende ut et slikt signal, sier Wenger.

Arsenal tapte i helgen 1-3 mot Manchester United, men Wenger mener måten laget framsto på var positiv. Arsenal skapte enormt med sjanser, men var langt fra så effektive som United. United-keeper David de Gea var i det umulige hjørnet, og i tillegg kom to av målene imot etter kjempetabber i Arsenal-forsvaret.

Franskmannen sier lørdagens tap gjør laget hans sint, mer sultent og enda mer fokusert.

– Vi blir sinte når vi legger ned en sånn innsats og ender opp med ingenting. Det er vanskelig å akseptere, sier Wenger.

Arsenal spiller torsdag siste gruppespillkamp i europaligaen hjemme mot BATE Borisov fra Hviterussland. London-laget er allerede gruppevinner før kampen og vil trolig spille med et reservepreget mannskap, slik de har gjort så langt i turneringen.

Se Manchester United – Manchester City førstkommende søndag kl. 17.00