NFF reagerer på nakenfeiring: – Jeg burde gitt meg da jeg var helt naken

LSKs Aleksander Melgalvis feiret cupgullet med strippeshow foran fansen.

Lillestrøm tok sitt sjette NM-gull da gultrøyene slo Sarpsborg 3-2 på Ullevaal. Da spillerne ble hyllet av supporterne hjemme på Lillestrøm, feiret Aleksander Melgalvis på lettkledd vis.

Se intervju med LSK-spilleren øverst!

Det var VG som omtalte saken først.

Foran Kanarifansen og lagkameratene benyttet 28-åringen anledningen til å kaste alle klærne, før det til slutt bare var kongepokalen som skjulte hans edlere deler.

– Det tok litt av. Det var helt spontant, og jeg har fått masse artige tilbakemeldinger, sier Melgalvis til TV 2.

– Angrer du?

– Nei, jeg kan ikke gå rundt å angre på ting jeg gjør her i livet.

Han sier til TV 2 Sporten at han forstår at NFF reagerer.

– Ja, klart jeg kan forstå det. De reagerer på det med kongepokalen, og jeg burde holdt meg for god til det. Det var en spontan greie, og jeg tenkte ikke akkurat så mye da jeg gjorde det. I ettertid ser jeg at jeg burde gitt meg da jeg bare var helt naken, gliser han.

– Dette blir uansett feil
Dermed fortsetter Melgalvis i samme spor som Christian Gytkjær. Dansken markerte seriegullet i 2016 på lignende vis.

Det samme gjorde også Avaldsnes' Ingrid Ryland etter årets finale.

Denne trenden er noe Norges fotballforbund (NFF) ikke setter veldig pris på.

– Å vinne et cupgull er stort, og selvfølgelig skal det feires. Men det er fullt mulig å få til uten at man viser kongepokalen og det den representerer så lite respekt. Det var helt sikkert ikke Melgalvis sin intensjon, men dette blir uansett feil. Det tror vi både Melgalvis og Lillestrøm er enige i, sier NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik til TV 2.

– NFF ønsker å være tydelig på hva vi mener om en slik feiring med kongepokalen, og vi tror at både klubber og spillere deler vår oppfatning. Det, kombinert med medieoppmerksomheten dette får, vil nok få spillere til å tenke seg om en ekstra gang ved neste korsvei, sier Haavik.

– Ikke intensjonen å støte noen
– Det var selvfølgelig ikke intensjonen å støte noen, og det legger jeg meg flat for. Det var en impulsiv handling og det skjedde helt tilfeldig. Jeg angrer ikke på det jeg gjorde, men beklager selvfølgelig til de som føler seg krenket, sier Melgalvis.

Melgalvis, som kom til Lillestrøm foran årets sesong, startet finalen mot Sarpsborg, men ble byttet ut etter 83 minutter.