Håndballjentene valset over Argentina: – Avspaseringsdag

Norge var ikke på samme nivå som mot Ungarn, men det var mer enn nok til å knuse Argentina med 15 mål.

Argentina - Norge 21-36 (13-18)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Norge imponerte stort i VM-åpningen mot Ungarn med en åttemålsseier, men den første halvtimen mot Argentina i kamp to begeistret ikke like mye, for til pause mot håndballminiputten sto det «bare» 18-13.

Håndballjentene var imidlertid bedre i andre omgang og vant til slutt 36-21.

– Vi gikk ut med vinnergaranti. Det er litt deilig at man kan ha hjertestarteren i bilen i garasjen når du går inn i hallen. Det kommer nok av kamper med tøffere motstandere og voldsom spenning, sa TV 2s kommentator Harald Bredeli.

Håndball er en europeisk idrett. Det noen gode lag utenfor kontinentet, men det blir alltid noen avspaseringsdager, fortsatte TV 2s håndballekspert Bent Svele.

For Norge og resten av VM-landene venter en hviledag mandag, før Polen i kamp tre står for tur tirsdag kveld.

– Holdt med 80 prosent
Thorir Hergeirsson fikk også brukt store deler av troppen før hviledagen.

– Det er litt som det kan bli mot sånne motstandere i første omgang. Andre omgang er rimelig bra. Det er lett å tro at det holder å være på 80. Det blir annerledes enn når du møter lag som er fullt på høyde, som du må yte maks for å slå. Det gjelder resten av lagene i gruppen, sier Hergeirsson.

Nora Mørk nekter for at Norge tok lett på oppgaven.

– Nei, ikke til å motivere seg. Det handler om å fortsette der vi slapp mot Ungarn. Vi får ikke det helt til, men vi prøver så godt vi kan. Vi var litt «off»

TV 2s ekspert Gro Hammerseng-Edin likte mye av det hun så.

– Jeg synes det var utrolig gøy å se Helene Gigstad Fauske og Emilie Christensen komme inn, score og bli litt varme i trøyen. Og så vil jeg berømme Heidi Løke, som scoret sju på sju og laget fire straffekast. Hun gjorde alt riktig i dag, sier hun.

Argentina yppet seg
Det var ventet at Norge skulle lage hakkemat av Argentina fra start til slutt søndag kveld, men håndballjentene fikk det overraskende jevnt i åpningen av kampen, og søramerikanerne ledet 6-5 etter ti minutters spill i tyske Bietigheim-Bissingen, men da sa Norge takk for følget.

– De har en annen spillestil enn de europeiske landene, så det tar litt tid å finne ut av det, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli.

Til pause ledet Norge 18-13.

– De er neppe fornøyde med å slippe inn tolv mål i en førsteomgang mot Argentina, kommenterte Bredeli.

– Jeg er litt misfornøyd med at vi har sluppet inn så mange mål, for det er ikke bra nok, men vi har heldigvis scoret mange, sa TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin i pausen.

Högdahl: – Vi slappet av
Landslagsassistent Mia Hermansson Högdahl var heller ikke tilfreds.

– Det er i hvert fall fire-fem mål for mye. Vi slappet av og de scoret noen enkle mål. Vi ønsker å ta tak i forsvar og være mer bestemte, sa hun.

I andre omgang var Norge mer besluttsomme og ledelsen økte raskt, og håndballjentene var oppe i en timålsledelse. Til slutt ble det 15 mål.

– Norge har nok kost seg i pausen, mens Argentina har gispet etter luft, sa TV 2s Harald Bredeli.

Se Norges neste kamp mot Polen på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag kveld fra klokken 20.30. Kampstart kl. 20.30.

Lik TV 2 Sporten på Facebook