– Bare til å nyte hvert sekund. Han spiller ikke i Storhamar neste år

Kodie Curran herjet da Storhamar tok sin tiende strake seier i Get-ligaen.

Storhamar-Sparta 8-2

Det var duket for et skikkelig toppopgjør i Get-ligaen da Storhamar tok imot Sparta på CC Amfi.

Se alle ti scoringene i sammendraget øverst.

Storhamar lå på topp og jaktet sin tiende seier på rad, mens Sparta måtte vinne for å knappe innpå og gi dem kamp om seriemesterskapet.

Etter en jevn kamp raknet det fullstendig for Sparta i siste periode og det ble til slutt en ren plankekjøring for Storhamar. Mye takket være sine to kanadiske importspillere, Kodie Curran og Josh Nicholls.

Spesielt førstnevnte imponerte og noterte seg for to scoringer. Currans storspill fikk TV 2s kommentator Dima Smirnov til å dra frem superlativene. Han spår at kanadieren er borte etter sesongen.

– Det er bare å nyte hvert øyeblikk man får på isen her i Storhamar med denne mannen, for han spiller ikke i Storhamar neste år.

Pangstart

Det var en skikkelig pangstart på kampen. Sparta gikk rett i strupen på ligalederen og kunne ledet etter bare ti sekunder, men Niklas Roest feilet alene med keeper.

I stedet gikk Storhamar opp i angrepet og etter knappe 45 sekunder sto det 1-0 til hjemmelaget. Canadiske Kodie Curran scoret, assistert av den nye målmaskinen Josh Nickholls, som før oppgjøret hadde scoret fem mål på to kamper.

– Helt ellevill åpning på kampen! sa TV 2s kommentator Dima Smirnov.

– Josh Nicholls viser at han ikke bare scorer mål, men at han også kan være servitør.

Etter den forrykkende åpningen dabbet kampen noe av, og Storhamars 1-0-ledelse sto seg ut første periode.

Men midtveis i den andre perioden tok det fyr igjen, og denne gangen smalt det fra Sparta.

Nicklas Roest spilte frem Kalle Ekelund som klinte til på direkten. Svenske Oskar Östlund i Storhamar-buret hørte bare suset av pucken da den sang i nettet. 1-1 og dermed var lagene like langt. Det var Ekelund syvende scoring for sesongen.

– Har du sett på makan for et skudd! sa Dima Smirnov. Makker Eirik Haugen Johansen var like imponert:

– Hadde det ikke vært nett i målet så hadde pucken endt opp i Brumundalen!

Nickholls scoret igjen

Like før slutten av andre periode slo Storhamar og Josh Nickholls til igjen. Joakim Jenssen spilte 25-åringen fri og kanadieren var nådeløs og scoret med et velrettet skudd. Det var Nickholls sjette scoring på tre kamper i Get-ligaen.

– Han fortsetter å øse inn goaler! sa Johansen.

– Han står bare og venter på pucken mens han klapper i isen. Han trenger ikke mange sjanser, det har han vist.

Men det tok ikke lang tid før Sparta svarte nok en gang. Ti sekunder før pause utlignet Henrik Malmström da gjestene var i overtall. Dermed var lagene like langt før den tredje perioden.

– Det er ordentlig fyr i teltet nå. Det kommer til å smelle de siste tjue, sa TV 2s kommentator Dima Smirnov.

Curran-show

Tidlig i den siste perioden tok Storhamars nye kaptein. Kodie Curran, saken i egne hender. Kanadieren dro seg nydelig forbi to Sparta-spillere og satte pucken hardt opp i nærmeste kryss. Kampens andre scoring for Curran og denne var av det vakre slaget.

Johansen var fra seg av beundring over Currans prestasjon.

– Det er så vakkert at det trenger egentlig ingen kommentar. Herre min hatt, for en scoring.

– Det er bare å nyte hvert øyeblikk man får på isen her i Storhamar med denne mannen, for han spiller ikke i Storhamar neste år, sa Smirnov.

Nå måtte Sparta fremover og det ga rom for Storhamar. Steffen Thoresen ble elegant satt opp av Mikael Zettergren og dermed sto det 4-2 til serielederen.

Nå raknet det for Sparta og litt senere sto det 5-2 og 6-2 signert henholdsvis Christian Larriveé og Mikael Zettergren.

– Dette er hockeypropangda! Storhamar er et lokomotiv.

Rett før slutt var det Robin Dahlstrøms tur til å komme i målprotokollen og dermed var ydmykelsen komplett for Sparta. Sparta gikk fullstendig opp i limingen og Christian Bulls fikk æren av å sette inn 8-2, som også ble også sluttresultatet.

Resultatet gjør at hedmarkingene topper eliteserien med 62 poeng. Sparta følger ti poeng bak på annenplass.

Lørenskog stakk av med alle poengene etter å ha slått Lillehammer 4-1, og resultatet gjør at laget på niendeplass nærmer seg Stjernen. Lørenskog har 22 poeng, mens åttendeplasserte Stjernen har 25.

Lillehammer ligger på fjerdeplass med 47 poeng.

Lik TV 2 Sporten på Facebook