PRIS: Krépin Diatta fikk prisen for «årets gjennombrudd» under fotballfesten 2017.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
PRIS: Krépin Diatta fikk prisen for «årets gjennombrudd» under fotballfesten 2017. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: Bøe, Torstein

– Har vi ham frem til sommeren, skal vi være veldig fornøyde

Selv er Sarpsborgs stjerneskudd noe tvetydig når han snakker om fremtiden.

– Krépin Diatta er et kjempetalent. Får vi beholde ham gjennom vinteren og frem til sommeren, tror jeg vi skal være veldig fornøyde, sier Joachim Thomassen til TV 2 etter cupfinaletapet for Lillestrøm.

Venstrebacken tror Diattas sensasjonelle høst i Eliteserien har fått beilerne til å få øynene opp for senegaleseren.

– Det spørs om det ikke skjer noe nå. Det steget og instinktet der ser du ikke mye av i Eliteserien, mener Thomassen.

Diatta er usikker selv

Selv er lynvingen, som står med tre mål og sju målgivende på 22 ligakamper, noe tvetydig når han svarer på spørsmål om fremtiden.

– Var dette din siste kamp i Norge?

– Nei, jeg tror ikke det. Jeg vet ikke. Det er en drøm for mange spillere. Neste år kommer jeg til å være her. Jeg vet ikke om jeg drar eller blir. Jeg vet ikke, svarer Diatta.

– Har du likt tiden i Norge?

– Ja, det har vært bra. Folk er veldig vennlige i Norge, og det er ikke noe problem å bo her. Jeg liker det, sier han.

– Summer opp mot 50 millioner kroner

Da Diatta ble hentet til Østfold, brukte sportssjef Thomas Berntsen bare en halv million kroner på ham. TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen spår en mangedoblet gevinst for den tapende cupfinalisten.

– Diatta er det heteste salgsobjektet i Eliteserien, og kommer til å bli solgt enten i vinter eller til sommeren. Sarpsborg kan selvfølgelig ta sjansen på at han skal vise seg frem for Senegals A-landslag, men så har du jo risikoen med at alvorlige skader kan forekomme, sier Mathisen, og fortsetter:

– Nå er det bare et spørsmål om hvor mye de kan få solgt ham for. Kommer en av de største klubbene i Europa på kroken, kan vi se summer opp mot 50 millioner kroner, spår han.

– De store i England har garantert sjekket ham ut

Han har imidlertid mer tro på en salgssum mellom 20 og 30 millioner kroner, og argumenterer med at den norske ligaen ikke er god nok til at klubber vil betale enorme summer.

– Samtidig er Diatta noe helt spesielt. De store klubbene i England har garantert sjekket ham ut, og om en av de virkelig er interessert kan Sarpsborg få jackpoten her, sier Mathisen.

TV 2s fotballekspert roser 18-åringens holdninger.

– Han har kvaliteter ingen andre spillere i Eliteserien har. I tillegg er han en flott gutt som er ekstremt treningsvillig. Det er ingenting som minner om stjernenykker, og han forstår at han må jobbe like hardt i fortsettelsen for at han skal bli så god som alle i og rundt Sarpsborg 08 tror og håper han skal bli.