Danskene slakter VM-maten:

– De har begått kollektivt og langsomt selvmord i kokende vann

JUBLER IKKE PÅ KJØKKENET: Danmarks trener Klavs Bruun Jørgensen satser på mer jubel i hallen enn på hotellet de neste ukene. Her fra Møbelringen Cup i Stavanger i fjor.
JUBLER IKKE PÅ KJØKKENET: Danmarks trener Klavs Bruun Jørgensen satser på mer jubel i hallen enn på hotellet de neste ukene. Her fra Møbelringen Cup i Stavanger i fjor. Foto: Johansen, Carina/NTB
De danske jentene er fornøyd med mye, men absolutt ikke alt, i håndball-VM i Tyskland.

Se Japan-Danmark 20.20 på TV 2 Sumo!

De danske håndballjentene fikk en tøff start på håndball-VM med 24-31-tap mot Montenegro lørdag.

Men selv om det ble en tøff start banen, kan det ifølge mediene være vel så tungt på andre områder. Det ble klart på lørdagens pressemøte, der landslagssjef Klavs Bruun Jørgensen av alle ting uttalte seg om maten VM-arrangørene leverer til hans lag.

– Maten halter litt. Man er som arrangør nødt til å ta høyde for at det er elite-idrettsutøvere som skal lade opp til viktige kamper, og da duger det ikke å servere svinekjøtt med fett på og grønnsaker som har kokt rimelig lenge, sa han ifølge Ekstrabladet.

Brasil feiret vilt for seier i siste sekund, men så stilnet jubelen

Artikkelen om uttalelsene ble skrevet forut for det som var en slags tidlig skjebnekamp for danskene mot Montenegro lørdag, og beskrev matforholdene på Das 53' Hotel i Bad Zwischenahn, der det danske laget ladet opp.

– Svinekjøtt med enorm fettkant og grønnsaker som har begått kollektivt og langsomt selvmord i kokende vann, beskrev journalist Jan Kjeldtoft i Ekstrabladet etter landslagssjefens uttalelser.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Danskene skal være fornøyd med beliggenheten til hotellet, kun 18 kilometer fra hallen der de spiller kamper, men det er få butikker å shoppe i eller turområder å gå i for landslagstroppen. Det er nemlig kun en bakerforretning på andre siden av gaten.

– Det blir litt kjedelig. Det blir ikke så mange gåturer som i fjor, da vi var i Sverige. Det var litt mer å se da vi gikk ut av hotellene i Malmö, Helsingborg og Göteborg, sier Trine Østergaard til avisen.

Dansk spiller: – Det ville virkelig gjøre underverker, hvis vi fikk god mat
OB-spilleren sier seg også enig med sin trener i at det gastronomiske ikke står i høysetet i Danmarks naboland. Danskene deler hotell med troppene til Brasil og Japan, men var alene om å innvie buffeten onsdag denne uken.

– Jeg tror ikke noen er helt fornøyde. Maten er i og for seg god nok, men det er ikke så mye av den. De første dagene var vi her alene, og det var ikke nok, så da blir det vel litt presset når vi er tre. Buffeten er veldig liten, så man må stå i kø i lang tid selv da vi kun var ett lag. Det er litt frustrerende, når man spiser og spiser, men det er ikke næring i maten, så man blir ikke mett av den. Det ville virkelig gjøre underverker, hvis vi fikk god mat. Slik er det ikke, blir jeg dessverre nødt til å si, sier 26-åringen.

I Norges leir er det mindre klaging på maten, om en skal tro landslagsledelsen.

– Det får du spørre dem som bryr seg om det om. Jeg spiser det jeg får.

– Er maten bra eller ok?

– Det er helt ok. Vi blir mette, får i oss det vi skal, sier assistenttrener Mia Hermansson Högdahl til TV 2.

Les også: Se TV 2s sendeskjema for livesport
Les også: Slik sendes Norges kamper i håndball-VM på TV 2

PS! Den danske saken ble først delt av våre naboer i øst i Expressen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook