Se Norges neste kamp mot Argentina allerede i kveld på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00. Kampstart kl. 20.30.

Nora Mørk stjal overskriftene etter den fantastiske VM-åpningen mot Ungarn med storspill og sju scoringer, men også Kari Brattset imponerte både eksperter og lagvenninner i mesterskapsdebuten.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

– Det er ikke bare-bare å gå inn og fylle et hull etter Marit Malm Frafjord, som var en av Norges beste spillere i fjor, sier TV 2s ekspert og tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin etter storseieren.

Kari Brattset har vært strålende for Vipers i Eliteserien så langt denne sesongen, og ble satt rett inn i startoppstillingen til åpningskampen.

– Hun har vokst enormt mye de siste par årene, og rolig hun fremstår under kampen og i intervjuet etter. Jeg tror ikke folk skjønner hvor mye nerver det kan være før man debuterer på det norske landslaget. Jeg husker knapt at jeg var på banen i første mesterskapskamp, så jeg bøyer meg i støvet for det hun har levert så langt, sier Gro Hammerseng-Edin.

Også dagens landslagskaptein, Stine Bredal Oftedal, lot seg begeistre.

– Kari gjør en fantastisk kamp i dag. Hun blir kjempeviktig for oss. Det er litt sjeldent egentlig, at noen kommer inn i sitt første mesterskap og får en så sentral rolle og blir så avgjørende, sier Oftedal til TV 2.

Totalt ble det fire mål på Kari Brattset.

– Jeg er veldig imponert over Brattset, som faktisk er debutant. Det ser ikke sånn ut, hun er steinrå og tøff, sa Gro Hammerseng-Edin etter første omgang, da Brattset viste strålende samarbeid med Nora Mørk.

– Det er en lek å samarbeide med Nora, hun finner oss uansett. Det er veldig gøy, sier Bratsett til TV 2.

Brattset kjemper mot blant andre Heidi Løke om en plass i startoppstillingen.

– Fortsetter det sånn som dette, kan vi sette Heidi Løke på bussen, kommenterte TV 2s Harald Bredeli om Vipers-spillerens storspill underveis.

Kari Brattset var naturligvis fornøyd etter sin første VM-kamp.

– Det var godt, det var veldig deilig å kjenne at det satt bra, sier hun til TV 2.