Se Manchester United-Manchester City på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag 10. desember.

Manchester United gikk seirende ut av en en aldeles ellevill kamp mot Arsenal lørdag kveld, og satte dermed press på Manchester City før de skal i aksjon søndag.

Om én uke møtes de to byrivalene til dyst på Old Trafford. Det blir imidlertid uten Paul Pogba.

Den franske midtbaneeleganten var toneangivende i oppgjøret mot Arsenal, men etter 74 minutter gikk det galt. Franskmannen stemplet Hector Bellerin like under kneet og ble gitt marsjordre av dommer Andre Marriner.

Se utvisningen i videovinduet øverst.

Dermed må Pogba stå over neste helgs livsviktige derby.

Det mener TV 2s ekspertpanel er fortjent.

– Min første tanke var at det var rødt kort, for det ser ut som om han stempler ham på foten. Men så ser jeg reprisen og så ser jeg at Bellerin gjør en litt uortodoks manøver der ved å sette seg ned med kneet, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre om situasjonen.

– Jeg må innrømme at ved første øyekast trodde jeg det var gult kort, men det blir mer og mer rødt for hver gang jeg ser det, sier imidlertid kollega Simen Stamsø Møller.

– Når man ser det igjen så «ticker» han de fleste boksene. Jeg er helt sikker på at han ikke mener det stygt, men det har ikke noe å si.

Etter hvert falt også Myhre ned på at dommeren hadde tatt den riktige avgjørelsen.

Manchester United-manager José Mourinho ville ikke kommentere utvisningen etter kampen.

– Jeg vet ikke. Jeg vet ikke. Jeg overlater til dere å avgjøre det, sa han før han på sedvanlig vis sådde tvil om en rekke andre dommeravgjørelser i kampen.

Pogbas suspensjon vil være et hardt slag for et formsterkt United.

Franskmannen startet sesongen glitrende, men ble satt på sidelinjen med en skade tidlig i september. Det gikk også ut over Manchester Uniteds prestasjoner, og store deler av avstanden opp til Manchester City oppsto i Pogbas skadefravær. Etter comebacket har imidlertid José Mourinhos menn vunnet fire Premier League-kamper på rappen med Pogba på banen.

Foruten Manchester-derbyet vil Pogba også gå glipp av hjemmekampen mot Bournemouth 13. desember og borteoppgjøret mot West Bromwich 17. desember.