Nora Mørk briljerte i fantastisk VM-start: – Helt ellevilt

Norges håndballjenter leverte festhåndball i VM-åpningen mot Ungarn. Hovedrollen spilte Nora Mørk.

Norge - Ungarn 30-22 (21-11)

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Norge har flere ganger snublet i åpningskampen i store mesterskap, men det aller meste stemte for håndballjentene i VM-starten mot Ungarn lørdag kveld.

Ved halvspilt kamp ledet Norge 21-11, og overkjørselen fortsatte i andre omgang. Til slutt tok Norge en knusende 30-22-seier etter en rolig og kontrollert andreomgang.

– Første omgang var verdensklasse og en fest. I andre omgang handler det om å rydde opp, ta oppvasken og kontrollere, kommenterte TV 2s Harald Bredeli.

Kampens store spiller var Nora Mørk, som har hatt en vanskelig høst med private bilder på avveie og brudd med kjæresten. Før noen andre hadde rukket å score, hadde Mørk notert seg for tre mål i Bietigheim-Bissingen.

Totalt scoret hun seg sju mål og leverte en haug med målgivende. 68 prosent av TV 2s seere stemte Mørk frem til Norges beste i VM-åpningen.

– Sånn hun spiller håndball er helt ellevilt. Det er et vinnerhode. Tenk på hva hun har vært gjennom, kommenterte TV 2s ekspert Bent Svele.

– Nora er så vanvittig klar. Det norske angrepsspillet har vært vanvittig bra. Ingen skulle tro at hun har hatt den tøffe høsten. Du ser at hun elsker det og nyter hvert sekund. Det er gøy å se, sa TV 2s håndballekspert Gro Hammerseng-Edin etter Mørks fantastiske førsteomgang.

Mesterskapsdebutant roses
Györ-stjernen viste fint samspill med mesterskapsdebutant Kari Brattset på streken, som tok ned de lekreste pasninger og omsatte dem til mål.

– Det samspillet har vært utrolig bra og jeg er veldig imponert over Brattset, som faktisk er debutant. Det ser ikke sånn ut, hun er steinrå og tøff, sier Gro Hammerseng-Edin.

– Fortsetter det sånn som dette, kan vi sette Heidi Løke på bussen, kommenterte TV 2s Harald Bredeli om Vipers-spillerens storspill.

Kari Brattset var naturligvis fornøyd etter sin første VM-kamp.

– Det var godt, det var veldig deilig å kjenne at det satt bra, sier hun til TV 2.

– Mange var usikker på forsvaret før VM, var dere også det?

– Nei, jeg tror ikke vi gikk og tvilte på oss selv, men vi kjenner at det kommer til å sitte bedre og bedre for hver kamp. Jeg tror vi vil få en stigning i mesterskapet, sier mesterskapsdebutant Bratsett.

Østfoldingen trivdes i selskap med Nora Mørk.

– Det er en lek å samarbeide med Nora, hun finner oss uansett. Det er veldig gøy, sier Brattset.

Norge, som gjorde flere bytter i pausen og lot Nora Mørk få hvile litt, klarte mer eller mindre å holde den massive avstanden ned til Ungarn.

– Det er naturlig å slippe seg litt ned, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele.

– Ungarerne så lamslåtte ut
Tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin var imponert.

– Det ble helt annerledes enn det vi hadde trodd. Vi så for oss at det skulle bli jevnt, men det er et norsk maskineri som bare dundrer på fra start. Jeg er helt overveldet etter denne første kampen, sier Hammerseng-Edin.

– Ungarerne ser lamslåtte ut, de vet ikke hva de skal gjøre. Den første omgangen er noe av det bedre jeg har sett av et norsk landslag, fortsetter hun.

Norge leverte også en god kamp i forsvar, og bakerst strålte Katrine Lunde.

– Jeg må trekke frem Lunde. Hun står frem og er helt vanvittig god i dag. Hun har vært ute i noen mesterskap, så jeg er blåst av banen av hvordan hun fremstår. Det er bare å ta av seg hatten, Anita Görbitz ser ikke ut som om hun har lyst til å skyte engang, sier Hammerseng om Norges keeperkjempe.

Se Norges neste kamp mot Argentina allerede søndag på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00. Kampstart klokken 20.30.

Lik TV 2 Sporten på Facebook