Pogba så rødt da United sjokkerte Arsenal

Manchester United sjokkerte Arsenal og ledet 2-0 før det var spilt ti minutter. Det var starten på en ellevill fotballkamp.

Arsenal-Manchester United 1-3 (0-2)

Fire scoringer, vanvittige sjanser og et rødt kort var bare noen av ingrediensene i det som ble et fyrverkeri av en fotballkamp mellom de to rivalene.

Se sammendraget av kampen i videovinduet øverst.

Til slutt var det Manchester United som kunne slippe jubelen løs etter 95 svært innholdsrike minutter. Dermed svarte de på Chelsea og Liverpools seire, og satte press på Manchester City i toppen av Premier League.

– Kvalitetsmessig og underholdningsmessig en helt fantastisk fotballkamp. United ble nok litt mer rystet enn Mourinho skulle ønske, men de får tre livsviktige poeng og setter seg i førersetet før den vanvittige viktige kampen mot Manchester City, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland etter kampen.

Paul Pogbas direkte røde kort var nok likevel et skår i gleden for José Mourinho. Franskmannens utvisning betyr at han må stå over rivaloppgjøret mot Manchester City neste søndag.

For Arsenals del var tapet tungt å svelge. De kan imidlertid kun takke seg selv etter å ha forært United tre scoringer og misbrukt utallige scoringsmuligheter.

– Jeg synes det var en fenomenal kamp, sier José Mourinho etter kampen.

– Jeg elsket hvordan laget mitt spilte og kjempet, men jeg må si at Arsenal spilte til tider fantastisk fotball og skapte vanskeligheter for oss. Fantastisk, fenomenalt, utrolig, jeg vet om ikke flere ord jeg kan beskrive det med på engelsk, sier United-manageren.

Berømmer Mourinhos kampplan

Manchester United gikk rett i strupen på Arsenal og ledet 2-0 etter bare ti minutter. Scoringene ved Antonio Valencia og Jesse Lingard kom begge etter stygge forsvarsfeil i Arsenals bakre rekker.

TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre berømmer José Mourinhos kampplan.

– Det var ikke snakk om å parkere noe som helst. De gikk rett i strupen på Arsenal. Det er store individuelle feil av Arsenal, men United er med på fremprovosere dem, sa Petter Myhre om Manchester Uniteds fantastiske åpning på kampen.

Arsenal hevet seg kraftig etter kalddusjen og førsteomgangen ble etter hvert en eneste lang sjansebonanza for vertene.

De fikk imidlertid ikke uttelling før Alexandre Lacazette kronet en nydelig angrep like etter pause.

– En fotballkamp som fort kan gå inn i historien.

Det var TV 2s kommentator Øyvind Alsakers dom underveis i oppgjøret. For sjeldent har man sett en så underholdende og åpen fotballkamp mellom to toppklubber.

Og mens Arsenal misbrukte sjanse på sjanse, var Manchester United effektive. Etter en time kunne Lingard enkelt score sitt andre mål for kvelden etter flott forarbeid av Paul Pogba. Igjen kom scoringen etter slett forsvarsspill av hjemmelaget.

Kampen var imidlertid langt ifra over. Paul Pogba fikk fortjent marsjordre et drøyt kvarter før slutt etter en stygg stempling på Hector Bellerin. Arsenal klarte likevel ikke å utnytte overtallet og måtte til slutt innse at slaget var tapt.

Ved full tid hadde Arsenal notert seg for hele 35 avslutninger mot mål.David de Gea måtte i aksjon ved 14 av de avslutingene. Det fikk TV 2 fotballekspert Simen Stamsø Møller til å hente frem superlativene da han skulle beskrive David de Geas prestasjon.

– Det David de Gea gjør i den kampen her er stor idrett. Å være så stødig og så god når det blåser så mye mellom stengene der. Å bare slippe inn ett mål i den kampen her er så utrolig bra.

Hovedpersonen selv var rolig og ydmyk etter kamp.

– Det var en vanskelig kamp. På slutten av førsteomgangen mistet vi kontrollen på kampen og de hadde mange sjanser, sa spanjolen etter kamp.

– Har du noen gang spilt bedre?

– Jeg synes hele laget forsvarte seg bra.

Bortelaget med sjokkstart

Arsenal var virkelig i godt slag før kveldens oppgjør og hadde vunnet tre strake kamper i serien. Det var derfor knyttet stor spenning til om de kunne følge opp med en seier over Manchester United.

Det tok imidlertid ikke lang tid før de havnet under mot José Mourinhos menn.

En forferdelig tversoverpasning fra Arsenals stoppersjef Laurent Koscielny, ble snappet opp av Manchester Uniteds kaptein Antonio Valencia. Høyrebacken spilte vegg med Paul Pogba og fikk ballen tilbake godt inne i vertenes boks. Veteranen lurte ballen under og forbi Petr Cech med et hardt skudd. Dermed sto det 1-0 til bortelaget etter bare fire minutter.

Og gjestene ga seg ikke med det. Snaue fem minutter senere var det nok en gang komikveld bak i Arsenal-forsvaret og United lot seg ikke be to ganger.

Shkodran Mustafi avlastet stopperkollega Koscielny i rollen som klovn og ga bort ballen langt inne på egen banehalvdel. Ballen gikk til Ashley Young som spilte til en hardt presset Anthony Martial. Franskmannen klarte likevel å flikke ballen videre til Jesse Lingard og alene mot Cech gjorde Lingard ingen feil. 24-åringens soloraid mot Watford i midtuken var kanskje flottere, men det var likevel et mesterlig angrep av United.

– Det er uvirkelig. To gavepakker fra Arsenal, sa TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

– Det er glitrende utnyttet av Manchester United og Jesse Lingard.

Mustafi måtte også ut med skade etter situasjonen som ledet til 0-2.

– Større muligheter er det knapt mulig å få

Etter 20 minutter kom Arsenal vanvittig nær en redusering. Et hjørnespark endte opp i målgården til David de Gea. Lacazette kastet seg foran en United-forsvarer og fikk styrt ballen mot mål med knottene. Ballen traff en intetanende de Gea i kneet og tilbake i Arsenal-spissens eget kne før den trillet like utenfor. En vanvittig sjanse for hjemmelaget.

– Der er de Gea bare heldig, sa Hangeland.

Lazacette hadde hovedrollen igjen ti minutter senere. Franskmannen ble spilt alene med de Gea etter nøling i United-forsvaret. Spissen var imidlertid ikke fornøyd med vinkelen og trakk seg innover i banen før han løsnet skudd fra knappe fire meters hold. Skuddet gikk via den spanske keeperen og i tverrliggeren før returen falt i beina på Granit Xhaka. Fra elleve meter skulle sveitseren bare plassere ballen i det nærmeste hjørnet, men ballen snek seg på feil side av målet.

– Større muligheter enn det, er det knapt mulig å få, sa Hangeland.

– Det er jo et straffespark Xhaka får der. En ufattelig mulighet.

Mens Arsenal sløste med sjansene fikk United store rom å kontre i. Gjestene var farlig frempå en rekke ganger i den første omgangen anført av en strålende opplagt Paul Pogba på midtbanen.

– Arsenal har gått over til en ultra-offensiv formasjon, sa Hangeland like før pause.

– De har fem spillere som bytter på å spille spiss nå. Det er avgjørende for Arsenal å stoppe Uniteds kontringer ved fødselen. Ellers er det kjemperom for United så fort de får spilt seg forbi Arsenals midtbane.

Like før pause kom Aaron Ramsey til en ny kjempesjanse for vertene, men en heroisk blokkering Matic hindret waliseren å sette inn reduseringen fra syv meters hold.

De to Arsenal-backene Hector Bellerin og Sead Kolasinac prøvde seg hver sin gang fra distanse, men David de Gea hamlet mesterlig opp med begge forsøkene.

– Arsenal har spilt United av banen og ligger under 0-2, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Sjansebonanzaen var ikke over med det. På overtid av den første omgangen fikk Arsenal enda en gigantisk sjanse. Alexis Sanchez slo et perfekt innlegg på bakerste stolpe. Romelu Lukaku var forsvarer for anledningen og i nærkamp med Xhaka endte han opp med å sende ballen mot eget nett. Kun en feberredning fra David de Gea hindret et pinlig selvmål fra den belgiske kraftspissen som har slitt med å score i det siste og har vært gjenstand for en god del kritikk fra både fans og media.

– United blir utspilt

Det rundet av en forrykkende førsteomgang. Takket være David de Gea og et gavmildt Arsenal-forsvar kunne dermed Manchester United gå til pause med en smått mirakuløs 2-0-ledelse.

TV 2s eksperter lot seg imponere av det Manchester United viste i den første omgangen, og selv om han ikke sto bak noen av målene fikk også Lukaku sin andel skryt.

– Han har fått mye kritikk for at han ikke møter opp i toppkampene, men det har han gjort i dag. Den første halvtimen er det beste jeg har sett av ham i United-trøyen, sa Simen Stamsø Møller om Lukaku i pausen.

Lacazette bommet og bommet før pause, men fem minutter ut i den andre omgangen gjord ehan ingen feil. Sanchez spilte gjennom Ramsey som helt alene med keeper la ballen igjen til en fremadstormende Lacazette. Fra snaue fem meter og med all verdens tid og rom, satte spissen ballen i nettet over en utspilt David de Gea. En fantastisk scoring fra hjemmelaget.

– Det skal ikke være mulig. Mourinho har pakket en mur i eget felt. Manchester United blir helt fullstendig utspilt, sa Hangeland.

Det var en ellevill kamp og nå var det enorme sjanser i begge ender. Først misset Jesse Lingard en stor sjanse alene med keeper, så fikk Lacazette og Sanchez hver sin vanvittige sjanse til å utligne.

Lacazette løsnet skudd fra ti meter som de Gea med nød og neppe fikk fingertuppene på. Returen havnet imdilertid kun i beina på en sulten chilener, men fra tre meters hold fyrte Sanchez rett på keeper og ut.

Scoring og rødt kort

Den bommen skulle vise seg å være skjebnesvanger. For der Arsenal misbrukte sjanse på sjanse, var United relativt effektive. Etter en drøy time utnyttet United igjen nøling bak i Arsenal-forsvaret. Lingard og Pogba kontret, men Koscielny virket å ha kontroll. Franskmannen feiltimet imidlertid taklingen og slapp sin landsmann Pogba forbi ham på innside. Den elegante midtbanespilleren kunne dermed trille ballen på tvers av målet til Lingard som var sto helt alene. 1-3 og en skikkelig kalddusj for jaktende Arsenal.

Et drøyt kvarter før slutt fikk kampen nok en vending da Pogba ble utvist for en stygg stempling på Bellerin. Andre Marriner var ikke i tvil og trakk opp det røde direkte og reprisene viste at dommeren hadde sitt på det tørre.

Kampen kunne fått fornyet spenning like før full tid da innbytter Danny Welbeck gikk ned i straffefeltet. Marriner valgte likevel å overse det som så ut som et soleklart straffespark.